7 דגי מאכל בריאים שאתם חייבים להכיר

אוכל ביתי בקלות
7 דגי מאכל בריאים שאתם חייבים להכיר

דגי מאכל הם חלק בלתי נפרד מהתזונה האנושית ברחבי העולם במשך אלפי שנים, ומהווים מקור חשוב לחלבון, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. השפע הרב של סוגי דגי המאכל מאפשר גיוון רחב לתפריט היומיומי ומאפשר לכל אחד למצוא את הדג המתאים לו מבחינת טעם, מרקם וערכים תזונתיים.

במאמר זה נסקור כמה מסוגי דגי המאכל הפופולריים והמאפיינים הייחודיים של דגי המאכל שמומלץ להכיר.

1. סלמון דג מאכל עשיר בחלבון

אחד הדגים הפופולריים והידועים ביותר בעולם הוא הסלמון, בעיקר בזכות טעמו הייחודי והערכים התזונתיים
הגבוהים שהוא מציע. הסלמון עשיר בחלבון ובחומצות שומן אומגה-3, המסייעות בהפחתת דלקות, שמירה על
בריאות הלב, ושיפור תפקוד המוח. כמובן שמומלץ לאכול דג מהטבע ופחות מבריכות שמגדלים דגים. אם
במקרה אתם בשאלון תשחץ ומחפשים תשבות עבור דג מאכל , ניתן לספור את המשבצות ולמצוא את הדג
המתאים לתשובה.
ישנם מספר סוגי סלמון, ביניהם סלמון אטלנטי, סלמון צ'ינוק (המכונה גם "קינג"), וסלמון סוקה (סלמון אדום).
במטבח האסייתי נהוג להשתמש המון בדג זה בעיקר למנות הסושי. הסלמון האדום נפוץ בעיקר בצפון
האוקיינוס השקט ומאופיין בבשרו הצבעוני והעשיר בטעם. סלמון אטלנטי, הנפוץ יותר בדיג מסחרי, משמש
לעיתים קרובות במנות כמו פילה סלמון אפוי, סושי, או גרבלקס (סלמון כבוש).

2.טונה מומלץ למתאמנים

הטונה היא דג מהיר ושחיין חזק, והיא ידועה בזכות בשרה העשיר בחלבון ובחומצות שומן בריאות. סוגי
הטונה הנפוצים למאכל כוללים את הטונה כחולת-הסנפיר, טונה צהובת-סנפיר (הידועה גם בשם "אהי"),
וטונה אלבקור. לחובבי ההתעמלות מאוד מומלץ לצרוך דגי טונה לחיזוק השריר ולספק את הערכים התזונתיים
שמתאימים לו.
טונה נצרכת לעיתים קרובות בצורת סשימי או סושי, בצלייה או בהכנה משומרת. טונה משומרת היא אחד
מהמזונות הנפוצים ביותר בעולם, ונמצאת במנות רבות כמו סלטים וסנדוויצ'ים. מבחינה תזונתית, הטונה
מציעה חלבון רב ושומנים טובים, והיא דג מועדף על ספורטאים ותזונאים.

3. דג לברק דג מאכל מאוד טעים

הלברק הוא דג מאכל פופולרי במטבחים שונים ברחבי העולם, בזכות טעמו העדין ומרקמו הרך. קיימים שני
סוגים עיקריים של לברק: לברק הים ולברק מפוספס. הלברק מתאים במיוחד לצלייה בתנור, טיגון או בגריל,
ולעיתים מוגש בשלמותו עם עשבי תיבול ולימון. מומלץ מאוד לאירועים חברתיים בכדי להרשים בטעמו האדיר.
בתשובות עבור תשבצים שונים דג לברק מאוד פופולרי, כשאתם במקרה באמצע חיפוש עבור תשחץ כזה או
אחר, לברק לפעמים יכול להתאים לתשובה אותה אתם מחפשים. גם עבור חידות שונות ברשת ניתן למצוא
דגים שונים מהכתבה לגבי פתרונות תשחצים ותשבצים.
הלברק נחשב דג דל בשומן ומכיל כמות נאה של חלבון, מה שהופך אותו למרכיב בריא וטעים בתפריט יומיומי.
יתרונו הגדול הוא הגיוון הרב בדרכי ההכנה שלו, מה שהופך אותו לבחירה מועדפת בקרב שפים ומבשלי בית.

4.אמנון (טילפיה)

האמנון, או בשמו הנפוץ טילפיה, הוא דג מים מתוקים שמוצאו מאפריקה והוא מגודל כיום ברחבי העולם.
האמנון מתאפיין בטעמו העדין והמתון, מה שהופך אותו לדג מתאים לשילוב עם מגוון רחב של טעמים
ותבלינים. האמנון משמש להכנת מנות מוקפצות, צלויים ואף מאכלים מסורתיים כמו דגים חריפים.

דג האמנון הוא מקור טוב לחלבון ודל בשומן, מה שהופך אותו לבחירה בריאה וידידותית למי שמחפש דג
טעים אך לא כבד מדי מבחינה תזונתית.

5. סרדינים בריאים לאיזון

הסרדינים הם דגים קטנים המצויים בים התיכון, באוקיינוס האטלנטי ובמקומות נוספים. הם נחשבים לאחד
מסוגי הדגים הבריאים ביותר, בזכות רמות גבוהות של אומגה-3, ויטמין B12, ויטמין D, ויכולת ספיגת הסידן
הטבעית הגבוהה שלהם. הסרדינים ממשפחת דגי גרם מסדרת הסרדינאים וניתן למצוא אותם שוחים
בלהקות.
הסרדינים משומרים לרוב בשמן, מים או רוטב עגבניות, ונאכלים כחלק ממנות ראשונות, סלטים או כריכים.
בנוסף לכך, סרדינים טריים יכולים להיות צלויים או מבושלים במגוון מנות מסורתיות ים-תיכוניות.

6. בקלה (קוד)

הבקלה, או קוד בשמו האנגלי, הוא דג מאכל לבן ופופולרי מאוד במטבח האירופאי והצפון-אמריקאי. מדובר
בדג עם בשר לבן ועדין, המתאים למגוון רחב של שיטות בישול כמו צלייה, טיגון או אידוי.
הבקלה עשיר בחלבון ודל בשומן, והוא מכיל כמות גבוהה של ויטמינים כמו B12 ואשלגן. רבים משתמשים בו
להכנת המנה הבריטית המפורסמת פיש אנד צ'יפס, אך הוא גם מתאים למנות רבות אחרות כמו קדרה,
מרקים או סלטים. מתכון מומלץ לפיש אנד צ׳יפס של הבקלה, להקציף את החלבון של הביצה, להכניס את
הדג בקלה לאחר פילוט של הדג. ולאחר מכן להעביר לצלחת עם הפירורי לחם וללחוץ את הדג בתוך
הפירורים.

7. דג סול

סול הוא דג לבן ושטוח, שמאפיין אותו טעם עדין ומרקם רך. דג מאכל ממסדרת הסוליתאים ששוחים על הצד.
דגי סול נפוצים בים הצפוני והאוקיינוס האטלנטי, והם אהובים במיוחד במטבחים האירופיים והאסייתיים. הסול
מתאים בעיקר לאפייה, טיגון או אידוי, ולעיתים מוגש ברטבים קלים כמו רוטב חמאה ולימון.
הסול דל בשומן ומהווה מקור טוב לחלבון, והוא מוערך בשל טעמו הקליל שמתאים למי שמעדיף דג פחות דגי
בטעם שלו.


דגי מאכל לא רק טעימים גם מזינים

דגי מאכל מציעים מגוון רחב של טעמים, מרקמים וערכים תזונתיים המאפשרים לכל אחד ואחת מאיתנו למצוא
את הדג המתאים לו. בין אם אתם מעדיפים את העדינות של הסול, את העושר של הסלמון, או את הפשטות
של האמנון, דגים מהווים מרכיב חשוב בתזונה מאוזנת ובריאה. באתר תשחצי ניתן למצוא פתרונות לתשחצים
שונים, תשבצי אונליין לנושאים שונים. תדאגו לערכים התזונתיים של גופנו ותספקו אותם באכילה של דגים
בריאים. כמובן שדגים שנמצאים בטבע ולא בברכיות גידול הרבה יותר בריאים. הבחירה בסוגי דגים שונים
מאפשרת גם להעשיר את התפריט במנות מגוונות ולהנות מיתרונות תזונתיים משמעותיים.

לכתבה הקודמת