פסטה רוזה בסיר אחד

אוכל ביתי בקלות
פסטה רוזה בסיר אחד

זמן הכנה: 5 דקות

זמן בישול: 10 דקות

כמות מנות: 5

טוב המתכון שלפניכם אומנם לא שבר את הרשת כמו המתכון של דניאל עמית, אבל תקשיבו לי – אין מתכון קל כזה ותמיד תמיד הוא גורף המון מחמאות, מכולם. הרעיון של הפסטה הזו היא להכין את הפסטה בתוך הרוטב, ככה אנחנו גם חוסכים כלים לשטיפה וגם מזרזים את תהליך ההכנה, כל מה שתצטרכו זה כף וסיר ותוך 15 דקות תקבלו סיר פסטה טעים ומזין.

יש יתרון נוסף לזה שאנחנו מכינים את הפסטה בתוך הרוטב והוא שהרוטב עוטף את הפסטה בצורה מושלמת ומתקבל טעם מאוד הומוגני ומיוחד שלא תמיד יוצא כשמכינים את הרוטב בנפרד.

ממליצה במיוחד בימים שאין לכם כוח להכין ארוחת ערב ואתם מחפשים ארוחת ערב קלה להכנה לצד סלט טעים וטרי.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 5 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • סך הכל זמן: 15 דקות
  • כמות מנות: 5

מצרכים

  • חבילת פסטה, באיזו צורה שאתם אוהבים
  • 40 גרם חמאה
  • 6 כפות רסק עגבניות
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כפית סוכר
  • כפית מלח
  • קורט פלפל שחור טחון
  • חצי כפית צ'ילי גרוס
  • 2 חבילות שמנת לבישול, אפשר להמיר אחת מהן לשמנת מוקה 38% כדי לקבל פסטה אקסטרה קרמית
  • 100 גרם פרמז'ן, או כל גבינה מגורדת אחרת

אופן ההכנה

  • 1)

    בסיר גדול נחמם את החמאה עם מעט שמן זית

  • 2)

    עוד פני שהחמאה תמס לחלוטין, נוסיף את רסק העגבניות והשום הכתוש, נערבב היטב.

  • 3)

    נוסיף 4 כוסות מים רותחים ונערבב היטב

  • 4)

    לאחר 2-3 דקות, נוסיף את השמנת והתבלינים: מלח, פלפל וצ'ילי גרוס, נערבב שוב.

    אם אתם רוצים שיצא לכם פסטה פיקנטית אפשר להוסיף חצי כפית אריסה.

  • 5)

    נוסיף את הפסטה (הלא מוכנה!) לרוטב, ננמיך את האש לאש נמוכה ונסגור עם מכסה, מדיי 3-4 דקות נפתח את הסיר ונערבב כדי שהפסטה לא תדבק.

  • 6)

    לאחר כ-10 דקות נטעם (בזהירות, זה חם מאוד) נתקן תיבול ונראה שהפסקה מוכנה. כשהפסטה מוכנה, נוסיף את הפרמז'ן נערבב ונגיש.

    ממליצה להוסיף מעט צ'ילי גרוס ופרמז'ן בצלחת מעל הפסטה 🙂

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא