לימונים כבושים מתכון מנצח

אוכל ביתי בקלות
לימונים כבושים מתכון

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול:

כמות מנות: 2 צנצנות קטנות

לימונים כבושים הוא הפתרון המושלם בכל פעם שעץ הלימונים בגינה נושא ברכה, או שהשכנה דופקת על הדלת עם שקית שמנה שהביאה מההורים שלה בקיבוץ. לימונים כבושים קלים להכנה ונשמרים נפלא לאורך תקופה ארוכה, כך שאפשר להכין כמות גדולה ולהנות ממנה במשך תקופה ארוכה.

אם אתם שואלים את עצמכם איך מכינים לימונים כבושים ביתיים, תדעו שהתשובה מאוד פשוטה וכל התהליך אורך פחות מ-10 דקות עבודה.

מתכונים ללימונים כבושים מבטיח

כדי להגיע לרמה הטובה ביותר עם הלימונים הביתיים שלכם, יש להקפיד להשתמש בצנצנת מעוקרת ובכלים נקיים, אסור להכניס לצנצנת הלימונים שלנו מזלג מלוכלך, ידיים מלוכלכות או להשתמש בסכין לא נקי כי זה יגרום לעובש להתפתח בצנצנת. לכן, תקפידו לנקות היטב את כל הכלים שאתם משתמשים בהם, כולל הסכין והקרש חיתוך שלכם.

איך מעקרים צנצנת זכוכית?

הרתיחו מים בקומקום ומלאו את הצנצנת עד לסופה. כדי להניח את הצנצנת בכיור לפני ששופכים לתוכה את המים כדי שלא תקבלו כוויה. בקערה הניחו את המכסה של הצנצנת ועליו שיפכו גם מים רותחים.

השאירו את המים הרותחים במשך 5 דקות לפחות לפני שתשפכו את המים. שימו לב שאתם מייבשים את הצנצנת על מגבת נקייה לחלוטין.

לימונים כבושים מתכון מנצח
לימונים כבושים מתכון מנצח

איך בוחרים לימונים להכנת לימונים כבושים

האמת שאפשר להכין לימונים כבושים מכל סוג של לימון, במיוחד כאלו שגדלים בחצרות כי בדרך כלל הם לא עוברים הדברות ואז הקליפה שלהם לא מלוכלכת מדיי.

אני ממש ממליצה לכם לשטוף את הלימונים היטב לפני שאתם מתחילים להכין, כי הקליפה של הלימון סופגת המון ליכלוך.

אם אתם קונים לימונים בשוק לצורך הכנת לימונים כבושים, כדי לבחור לימונים עם קליפה לא עבה, כי היא מרירה, אך שימו לב שהלימונים עם הקליפות הדקות מאוד גם לא טובים להכנת לימונים כבושים כי הקליפה שלהם עלולה להפרד.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • כמות מנות: 2 צנצנות קטנות

מצרכים

  • קילו לימונים, עדיף כאלו שהקליפה שלהם דקה
  • 0.5 כף פפריקה מתוקה או צ'ילי גרוס, אפשר חריפה למי שאוהב חריף
  • חצי כוס מלח, אפשר גם מלח גס
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 שיני שום, לא חובה

אופן ההכנה

  • 1)

    לאחר ששטפנו את הלימונים היטב, נחתוך אותם לפרוסות דקות ונוציא את הגרעינים

    אנחנו מוציאים את הגרעינים כי הם מרירים ועלולים להשפיע על הטעם של הלימונים הכבושים שלנו, זה לא חובה אך מומלץ מאוד.

  • 2)

    בקערית קטנה נערבב את המלח עם הצ'ילי והפפריקה

  • 3)

    בצנצנת שעברה עיקור (כפי שהסברתי למעלה) נפרוס שכבת לימונים ועליהם נפזר מעט מתערובת התבלינים שהכנו

  • 4)

    לאחר מכן נחזור על הפעולה, כל מספר שכבות נוסיף שן שום אחד עד שנסיים את כל פרוסות הלימונים, דחסו את הלימונים מה שיותר.

  • 5)

    לסגור את הצנצנת היטב ולהניח על השיש למשך 24 שעות

  • 6)

    לאחר 24 שעות, נוסיף מיץ מלימון שלם ו4 כפות שמן זית ונסגור.

  • 7)

    הלימונים הכבושים שלנו יהיו מוכנים לאכילה שבוע לאחר מכן. שימו לב שהמרגע שהלימונים מוכנים יש לאחסן אותם במקרר

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא