לימונים כבושים הוא הפתרון המושלם בכל פעם שעץ הלימונים בגינה נושא ברכה, או שהשכנה דופקת על הדלת עם שקית שמנה שהביאה מההורים שלה בקיבוץ. לימונים כבושים קלים להכנה ונשמרים נפלא לאורך תקופה ארוכה, כך שאפשר להכין כמות גדולה ולהנות ממנה במשך תקופה ארוכה.
אם אתם שואלים את עצמכם איך מכינים לימונים כבושים ביתיים, תדעו שהתשובה מאוד פשוטה וכל התהליך אורך פחות מ-10 דקות עבודה.
מתכונים ללימונים כבושים מבטיח
כדי להגיע לרמה הטובה ביותר עם הלימונים הביתיים שלכם, יש להקפיד להשתמש בצנצנת מעוקרת ובכלים נקיים, אסור להכניס לצנצנת הלימונים שלנו מזלג מלוכלך, ידיים מלוכלכות או להשתמש בסכין לא נקי כי זה יגרום לעובש להתפתח בצנצנת. לכן, תקפידו לנקות היטב את כל הכלים שאתם משתמשים בהם, כולל הסכין והקרש חיתוך שלכם.
איך מעקרים צנצנת זכוכית?
הרתיחו מים בקומקום ומלאו את הצנצנת עד לסופה. כדי להניח את הצנצנת בכיור לפני ששופכים לתוכה את המים כדי שלא תקבלו כוויה. בקערה הניחו את המכסה של הצנצנת ועליו שיפכו גם מים רותחים.
השאירו את המים הרותחים במשך 5 דקות לפחות לפני שתשפכו את המים. שימו לב שאתם מייבשים את הצנצנת על מגבת נקייה לחלוטין.
איך בוחרים לימונים להכנת לימונים כבושים
האמת שאפשר להכין לימונים כבושים מכל סוג של לימון, במיוחד כאלו שגדלים בחצרות כי בדרך כלל הם לא עוברים הדברות ואז הקליפה שלהם לא מלוכלכת מדיי.
אני ממש ממליצה לכם לשטוף את הלימונים היטב לפני שאתם מתחילים להכין, כי הקליפה של הלימון סופגת המון ליכלוך.
אם אתם קונים לימונים בשוק לצורך הכנת לימונים כבושים, כדי לבחור לימונים עם קליפה לא עבה, כי היא מרירה, אך שימו לב שהלימונים עם הקליפות הדקות מאוד גם לא טובים להכנת לימונים כבושים כי הקליפה שלהם עלולה להפרד.