מתכון לפיצה ביתית של פעם

אוכל ביתי בקלות
מתכון לפיצה של פעם

זמן הכנה:

זמן בישול:

כמות מנות:

זוכרים את הפיצות שהיו מכינים בעבר? הרבה לפני שלהתפיח בצק במשך 48 שעות היה פופולארי, הפיצות העבות והפשוטות בצורת ריבוע שהיו מכינים בתבנית תנור גדולה וממלאים במלא תוספות טעימות, הן היו ה-פיצות האהובות עלינו, אמא היתה מכינה את הפיצה הזו לפחות פעם בשבועיים, וכל המשפחה היתה אוכלת יחד בהנאה. עברו השנים והתבגרנו, אמא כבר לא זוכרת מאיפה היא הביאה את המתכון שהיא היתה מכינה ואני יצאתי למשימה לשחזר את הטעם הנוסטלגי הזה, ולא האמנתי כמה שזה יהיה קשה, אך מנגד כל מי ששאלתי ידע בדיוק על איזו פיצה אני מדברת, על הפיצה הביתית מהילדות של כולנו.

היחידיות של הפיצות האלו הן שהבצק שלהן ממש עבה, כמעט כמו של פוקאצ'ה טעימה. ואני שמחה להגיד שלמרות שזה היה קשה, אחרי הרבה זמן של חיפושים הגעתי למתכון מצוין, דומה מאוד לזה שאמא היתה מכינה (או לפחות איך שאני זכרתי אותו). הבצק הזה ממש קל להכנה, הוא מתמסר בקלות ויוצא אוורירי ברמות. וגם זמני ההתפחה סופר נוחים שעה התפחה עם לישה קצרה באמצע והבצק מוכן לגמרי.

מתכון לפיצה ביתית של פעם
פיצה ביתית עבה וטעימה, כמו פעם

ומה לגבי התוספות? התוספות כבר תלויות בכם, אתם יכולים לשים על הפיצה מה שתרצו, אני הפעם בחרתי בעלי בזיליקום ענקיים ועגבניות שרי כי זה הצטלם נהדר אבל אתם יכולים לשים תירס, זיתים, בצל, טונה ועוד.

אז יאללה, בואו נכין ביחד פיצה ביתית נוסטלגית.

פריסת הדפסה

Ingredients

מצרכים לבצק

  • 4 כפות שמן זית
  • כוס מים פושרים
  • כף שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • 1/2 מיכל שמנת
  • קילו קמח לבן
  • 2 כפיות מלח

מצרכים לרוטב

  • קילו עגבניות
  • 10 עלי בזיליקום
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפית סוכר
  • 0.5 כפית צ'ילי גרוס
  • 2 כפות רסק עגבניות

תוספות לפיצה

  • גבינה צהובה מגורדת
  • תוספות שאתם אוהבים

אופן ההכנה

  • 1)

    ננפה את הקמח ונעביר לקערה.

  • 2)

    נוסיף את השמרים והסוכר ונערבב.

  • 3)

    בקערה נוספת נערבב את המים עם השמנת והשמן ונשפוך לקערת קמח, נוסיף מלח ונערבב היטב.

  • 4)

    נעטוף את הקערה בנילון נצמד/ מגבת ונתפיח למשך חצי שעה.

  • 5)

    אחרי חצי שעה נלוש שוב את הבצק כדי שיכנס אוויר לבצק, נעטוף שוב ונניח להתפחה של חצי שעה נוספת.

  • 6)

    נשפוך מעט קמח על השיש ונוציא את הבצק לשיש, נחלק ל-4 חתיכות שוות ונרדד כל חתיכה יחד עם מערוך לצורת ריבוע/ עיגול.

  • 7)

    נקח תבנית אפייה עם נייר אפיה ונפזר עליה מעט קמח, נניח כל אחד מהבצקים שלנו על תבנית ונמרח בשמן זית.

  • 8)

    נכין את הרוטב- נטחן את העגבניות בסיר, נוסיף רסק עגבניות, מלח סוכר וצילי עד שנקבל מרקם חלק, נוסיף את הבזיליקום ונבשל על אש קטנה למשך 5 דקות.

  • 9)

    נחמם את התנור ל-240 מעלות, נמתין 10 דקות ונמרח את הרוטב בנדיבות.

  • 10)

    בחתוך את עגבניות השרי לרצועות, נוסיף את הגבינה והתוספות ונכניס לאפיה של בין 15-20 דקות.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא