פנקייקים שמנים שאי אפשר להפסיק לאכול

אוכל ביתי בקלות
פנקייקים עבים שאי אפשר להפסיק לאכול

זמן הכנה: 5 דקות

זמן בישול: 15 דקות

כמות מנות: 4

הפנקייקים שלפניכם הם פנקייקים שהולכים איתי כבר המון שנים, הראשונה להכין לי אותם היתה חברה מבית הספר (כבר 15 שנים עברו והמתכון הזה עדין איתי) ולא משנה כמה פעמים ניסיתי לטעום מתכון של פנקייקים אחר, תמיד חזרתי אל המתכון הזה, ולא בכדי – הפנקייקים יוצאים נפוחים אך רכים, טעימים ולא מתוקים מדיי וההכנה – בדיוק כמו שאני אוהבת; קלה, פשוטה ומהירה!

ואם נגיע לשורש העניין, מה שאני הכי אוהבת במתכון הזה, הוא שהפנקייקים עצמם לא מתוקים מדיי, ולכן הם הולכים נהדר עם כל התוספות – המייפל הקלאסי, שוקולד טעים, ריבת חלב, פרות שונים וכו'.

זוכרים שסיפרתי בתחילת הטקסט שהמתכון ישן? כמה ישן? הוא כתוב בכוסות 😣 אני בדרך כלל משתמשת בכוס 180 מ"ל ( זה כמו הכוס החד פעמית, או כוס קפה בלי ידית פשוטה). מבטיחה שבקרוב אכין את המתכון שוב ואעדכן את הכמויות בגרמים.

ממליצה לכם להכפיל כמויות מראש 😉

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 5 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • סך הכל זמן: 20 דקות
  • כמות מנות: 4

מכירים את הפנקייקים האלו שהם עבים אבל רכים מבפנים? בדיוק כאלו. הכנה פשוטה וקלה.

מצרכים

  • 2 כוסות קמח מנופה
  • 3 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כוס חלב
  • 2 ביצים L
  • 5 כפות סוכר
  • 50 גרם חמאה מומסת, (אפשר גם מרגרינה או מחמאה)
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כפות אינסטנט פודינג
  • כפית סודה לשתייה, זה סוד הקסם!

אופן הכנה

  • 1)

    ראשית, נערבב את החומרים היבשים בקערה: הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והסודה לשתייה.

  • 2)

    בקערה נוספת, נערבב את החומרים הרטובים: ביצים, חלב, תמצית וניל וחמאה מומסת.

  • 3)

    לאחר מכן, נשפוך אל "קערת הרטובים" את המצרכים היבשים ונערבב היטב עד שלא יהיו גושים.

  • 4)

    נניח את הבלילה לנוח כ-20 דקות.

    למה נותנים לבלילה לנוח ולא מטגנים ישר? כשהבלילה נחה, אבקת האפיה מתחילה לעבוד וכך הפנקייקים שלנו יצאו שמנים וטעימים.

  • 5)

    לאחר 20 דקות, נטגן במחבת עם חמאה את הפנקייקים שלנו, בזה אחר זה.

  • 6)

    כאשר הבלילה תתחיל לבעבע, נהפוך את הפנקייק לצידו השני ונשאיר אותו עד לקבלת צבע יפה (כ-20 שניות, תלוי בעוצמת הגז)

הערות

ניתן להגיש עם מייפל, שוקולד, ריבת חלב, חמאת בוטנים, קוביית חמאה ואף פירות חתוכים.

למתקדמים: פזרו מעט אבקת סוכר או פצפוצי שוקולד – כל מה שעולה על רוחכם בעצם!

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא