מתכון לעוגת שוקולד שילדים אוהבים

אוכל ביתי בקלות
מתכון לעוגת שוקולד הכי טעימה בעולם

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 35 דקות

כמות מנות:

טוב חברים, הקשבה אליי, אני הולכת לחשוף בפניכם את ה-מתכון לעוגת שוקולד אוורירית הכי טעימה ופשוטה להכנה! כמה היא טעימה? אין שבת שאני לא מכינה אותה, ותמיד עד מוצאי שבת היא נגמרת 🙈 המתכון הזה הולך איתי כבר שנים, כל כך הרבה שנים שאני אפילו לא זוכרת איך הוא הגיע אליי, כל כך הרבה שנים שגם אם תעירו אותי באמצע הלילה ותבקשו ממני מתכון לעוגת שוקולד טעימה אני אדקלם אותו בשנייה.

אם אתם מחפשים מתכון לעוגת שוקולד גבוהה- זה המתכון בשבילכם!

יתרון נוסף למתכון זה שבגלל שמשתמשים בשוקולית ולא בקקאו, מתקבלת עוגה רכה ולא כבדה מדיי עם טעם מתקתק עדין.

למה שופכים כוס מים על העוגה כשהיא מוכנה?

הקטע של לשפוך מים על העוגה ברגע שהיא יוצאת מהתנור זה סוד שמור, המים החמים בעצם גורמים לעוגה להישאר לחה ורכה בצורה בלתי רגילה, למעשה זה מה שהופך את העוגה הזו לכל כך מוצלחת.

אני פחות אוהבת טעם של קפה בעוגות שוקולד אך אתם יכולים לשפוך על העוגה כשהיא מוכנה כוס קפה במקום כוס מים חמים.

אז קדימה, גשו למטבח והתחילו להכין את עוגת השוקולד הכי טעימה בעולם 😊

איך לשדרג את העוגה הזו ולהפוך אותה לעוגת שוקולד חגיגית?

מתכון לעוגת שוקולד קלה להכנה
עוגת שוקולד מפוארת קלה להכנה

העוגה שבתמונה היא עוגה שהכנתי ליום הולדת של חברה טובה, למעשה הכפלתי כמויות ואפיתי ברינג עגול. ישרתי את העוגה כך שהחלק העליון שלה יהיה מיושר ופיזרתי מעל את הרוטב (אחרי שהוא התקרר מעט) את קצוות העוגה קישטתי עם 2 חבילות שוקולד שקצצתי דק דק

בדרך כלל אני מכינה את העוגה בתבנית פיירקס שקופה רגילה ומפזרת מעל סוכריות צבעוניות, אבל תמיד טוב לדעת שבקלות אפשר לשדרג את עוגת השוקולד שלנו.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 35 דקות
  • סך הכל זמן: 50 דקות

מצרכים

  • כוס קמח לבן מנופה
  • כוס שמן קנולה
  • כוס סוכר לבן
  • כוס אבקת שוקולית
  • שקית אבקת אפייה
  • שקית סוכר וניל
  • 5 ביצים

אופן ההכנה

  • 1)

    נחמם תנור ל- 165 מעלות.

  • 2)

    נטרוף את הביצים בקערה.

  • 3)

    נוסיף לקערה את כל שאר המצרכים ונערבב היטב.

  • 4)

    נקח תבנית בינונית ונשפוך אליה את מלית העוגה, נכניס לתנור 35 דקות.

  • 5)

    לאחר 35 דקות אפייה נבדוק אם העוגה מוכנה ע"י הכנסת קיסם שיניים למרכז העוגה, אם הקיסם יצא ללא גושים- העוגה מוכנה ואם יש מעט גושים נאפה עוד כמה דקות ונבדוק שוב.

  • 6)

    נוציא את העוגה ומיד נשפוך עליה כוס מים חמים (ניתן להוסיף כפית נס קפה למי שאוהב את הטעם).

  • 7)

    נכין את הרוטב: נשים את חבילת השוקולד המריר בקערה יחד עם חצי חבילת שמנת מתוקה (175 מ"ל) ונמיס אותם בין דקה לדקה וחצי במיקרוגל עד שהכל ימס.

  • 8)

    נשפוך את הרוטב בצורה אחידה על כל העוגה.

  • 9)

    ניתן לקשט עם סוכריות צבעוניות, שברי מקופלת, עדשים או כל תוספת שאתם אוהבים.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא