מתכון לשניצל בחלה של יום שישי

אוכל ביתי בקלות
מתכון לשניצל בחלה של יום שישי

זמן הכנה: 30 דקות

זמן בישול:

כמות מנות:

כדי להכין את החלה עם השניצל המושלמת, יש כמה דגשים שחייב לעמוד בהם כדי להשתדרג מסתם כריך עם שניצל טעים לכריך של שישי עם שניצל בתוך חלה. כמו שניתן כבר להבין מהמשפט הראשון, אצלנו בבית כריך חלה עם שניצל של יום שישי, הוא טקס מיוחד, שאין לשנות, לוותר עליו או להתעלם ממנו. מדיי יום שישי, אחרי שאני מסיימת להכין את כל התבשילים לשבת אני מתפנה להכין את הדבר החשוב באמת, השניצל בחלה שלנו.

במתכון הבא, ניסיתי לאגד עברוכם את כל הטיפים האפשריים והסודות הכי כמוסות להכנת הכריך של שישי המושלם. למרות שזה נראה שיש בו הרבה מרכיבים, תזכרו שתמיד אפשר לעשות קיצורי דרך, כמו לקנות סלט מטבוחה וכרוב אדום מוכן, לקנות לחמנייה או לוותר על אחד הטעמים בכריך (אבל זה ממש לא מומלץ 😉)

חלה קנויה או טרייה?

האמת היא, שלמרות שיש לי את המתכון הכי מושלם שיש לחלות, רוב הפעמיים אנחנו קונות לחמניות קלועות (כמו בתמונה) במאפייה, אבל בהחלט אפשר להשתמש במתכון של החלות שלי ולהכין לחמניות חלה קטנות.

אילו תוספות כדי לשים בחלה עם שניצל?

אצלנו בבית כולנו אוכלים את השניצל של שישי עם אותם מרכיבים בדיוק, אך ברור לי שזו העדפה אישית, אתם יכולים לבחור להחסיר כל אחד מהמרכיבים או להוסיף כאלו שאולי לא חשבתי עליהם

רטבים לכריך:

  • קטשופ
  • מיונז
  • עריסה או ממרח חריף אחר

סלטים:

  • מטבוחה ברמת החריפות שאתם אוהבים: ממליצה להשתמש במתכון של המטבוחה שלי, הוא גם מהיר להכנה וגם מושלם למתחילים.
  • חומוס, יש לכם כאן מתכון אבל אני פשוט משתמשת בחומוס קנוי.
  • סלט כרוב אדום: זה סלט שאנחנו לא מוותרים עליו בשום פנים ואופן, הוא ממש קל להכנה. כל מה שצריך זה לפרוס את הכרוב לרועות דקות, לערבב רצועות מכרוב שלם עם לימון אחד, כפית מלח ו4 כפות מיונז, לטעום ולהוסיף עוד מיונז לפי הטעם האישי.
  • חצילים מטוגנים: אני גם ככה מכינה אותם לארוחת שישי אז זה לא טרחה בשבילי, אך אם אתם לא יודעת אי להכין אותם הינה מתכון מהיר לחציל מטוגן –
    • פורסים את החצילים לרצועות בעובי של חצי סנטימטר, מניחים על נייר סופג או במסננת ומפזרים מלח על החצילים, המלח עוזר לחציל "להזיע" ומנקז את הנוזלים שלו.
    • לאחר 20 דקות, שוטפים את החצילים ומנגבים אותם היטב בעזרת נייר סופג או מגבת ללא סיבים
    • מחממים שמן (בכמות נדיבה) במחבת ומטגנים את החצילים משני הצדדים (שימו לב לא להשתמש באותו שמן של השניצילים כי החצילים מוציאים צבע שחור שלא ממש נעים לאכול)
    • מומלץ להוציא את החצילים לרשת טיגון כדי שהם ייצאו קריספים במיוחד והשמן שנשאר עליהם יתנקז.

ירקות:

אני לא יודעת אם "ירקות" זה ההגדרה הנכונה, אך אנחנו מוסיפים גם מלפפון חמוץ, חסה (אני אוהבת את הלבבות חסה כי אין סופר קראנצ'יות) ועגבנייה.

שניצל בחלה מתכון
איך אפשר לעמוד בפני חלה עם שניצל שכזו?

טיפים להכנת שניצל קראנצ'י מושלם

כמה טיפים שאתם חייבים לנסות כדי שיצא לכם השניצל המושלם:

  • קודם כל, לפני שאתם מכניסים את חזה העוף לבלילה, תייבשו אותו בעזרת נייר מגבת מהנוזלים של העוף וההקפאה. אני מבטיחה לכם שאתם תרגישו הבדל ענק בקראנצ'יות.
  • אני אוהבת להשאיר את חזה העוף בבלילה במשך כמה שעות טובות, ככה חזה העוף מקבל את הטעם של התבלינים ששמנו ואנחנו מקבילים שניצל עם אקסטרה טעם
  • ככל שהשניצל דק יותר, ככה הוא יהיה יותר קראנצ'י, אם אתם קונים את הבשר שלכם מקצבייה תדגישו לקצב שאתם רוצים חזה עוף דק. בסופרים שימו לב שמוכרים חזה עוף פרוס וחזה עוף לשניצל, תעדיפו את השני – הם הרבה יותר דקים ובדרך כלל אין הבדל במחיר.
  • כשאתם טובלים את חזה העוף בפרורי הלחם, תהדקו את חזה העוף בתוך הפירורים בחוזקה, ממש בצורת איגרוף, זה יחדיר וידביק את פירורי הלחם לביצה ולחזה עוף ואתם תקבלו שניצל מושלם שלא מופרד משכבת פירורי הלחם.
  • אל תפחדו לשים שמן במחבת: למרות שזה נשמע לגמרי לא הגיוני, ככל שנשים שכבת שמן גדולה יותר, ככה השניצלים שלנו לא יספגו את השמן (בתנאי שהוא חם כמובן) ויותר מזה- ככה השמן שלנו לא יישרף על ההתחלה.
  • והשלב האחרון והחשוב ביותר – רשת טיגון! לא עוד נייר סופג שעליו שמים שניצלים מוכנים. רשת הטיגון עוזרת לשניצל להתייבש משני הצדדים בצורה המיטבית ביותר ומפרידה את שאריות השמן מהשניצל באמת ככה שאנחנו אוכלים רק שניצל קראנצ'י וטעים.

אז קדימה, בואו נכין יחד שניצל בחלה של יום שישי 🤍

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • סך הכל זמן: 30 דקות

מצרכים

לבלילה של השניצל

  • 500 גרם חזה עוף דק
  • 2 ביצים
  • כפית חרדל
  • כפית סויה
  • כפית אבקת שום

לפרורי הלחם

  • 2 כוסות פירורי לחם
  • 5 כפות שומשום
  • חצי כוס פירורי פאנקו, לא חובה, אבל מומלץ!
  • 2 כפות פפריקה
  • כפית אבקת שום, לאוהבי השום, תוסיפו גם לבליה אבקת שום.

לחלה עצמה

  • ממרח חומוס
  • מטבוחה
  • כרוב סגול
  • ממרחים: קטשופ, מיונז, חרדל ומה שאוהבים
  • עגבנייה פרוסה
  • חסה
  • מלפפון חמוץ פרוס דק
  • ניתן להוסיף: מלפפון טרי, בצל, פטרוזיליה וכו

אופן ההכנה

קודם כל נכין את הסלטים:

  • 1)

    ראשית, תכינו את כל הסלטים ותחכו את התוספות.

  • 2)

    יש לכם את המתכון לכרוב הסגול, המטבוחה והחצילים המטוגנים למעלה, אל תתקדמו לשלב הבא לפני שכל הסלטים מוכנים כדי שתאכלו אוכל חם וטעים.

  • 3)

    חתכו את העגבנייה והמלפפון החמוץ לפרסות ושטפו ונגבו את החסה היטב.

הכנת השניצל:

  • 1)

    בקערה עמוקה נערבב את כל מרכיבי בלילת השניצל: הביצים, החרדל, אבקת השום והסויה.

  • 2)

    ברגע שהבלילה שלנו מעורבבת לגמרי, נוסיף את חזה העוף לבלילה. שימו לב לערבב מעט את חזה העוף בבלילה כדי שכל השניצלים יהיו ספוגים.

  • 3)

    הכנת תערובת פירורי הלחם: אני אוהבת לפרוס נייר כסף על השיש ועליו לערבב את כל המרכיבים של הבלילה, אך אתם יכולים לשים אותם פשוט בצלחת עם דפנות גבוהות טיפה כדי לא לכלך יותר מדי. הכי חשוב זה לערבב היטב את כל המרכיבים כדי שלא יהיו גושים של פפריקה וכדומה.

  • 4)

    טיגון השניצל: ראשית, במחבת גדולה ועמוקה נשים שמן בשכבה נדיבה מאוד, שמתאימה לטיגון. נוציא חזה עוף מבלילת הביצים ונטבול אותו בתערובת פירורי הלחם, באופן אחיד משני הצדדים של חזה העוף.

  • 5)

    רק כאשר השמן חם (אפשר לבדוק באמצעות הכנסת קיסם לשמן, אם יש בועות סביב הקיסם אז השמן חם) נכניס את השניצלים שלנו, אחד אחרי השני. יש לחכות בערך 2 דקות לכל כיוון, אבל הכי טוב פשוט להפוך את השניצל אחרי 2 דקות ולראות אם הצבע שלו מוצא חן בעיננו. שימו לב, את שלב חימום השמן נעשה על אש גבוהה, אבל אחר כך כשהשמן חם כדי להוריד את הלהבה לאש בינונית, כדי שהשמן לא יישרף. אם מתחילות להיווצר בועות בשמן, סימן שהשמן התקרר מדי וכדי להגביה את הלהב שוב.

  • 6)

    את השניצלים המוכנים נעביר לרשת ציון כדי לקבל תוצאה קריספים במיוחד.

הרכבת החלה:

  • 1)

    ועכשיו לחלק האומנותי, ראשית נחתוך את החלה לשתיים (אני אוהבת לא לחתוך עד הסוף אלא להשאיר קצה מחובר)

  • 2)

    נתחיל במריחת הממרחים שלנו: החומוס, המטבוחה, הקטשופ והמיונז.

  • 3)

    נוסיף את הכרוב הסגול, העגבנייה והמלפפון חמוץ, מעליהם נשים 2-3 שניצלים ולבסוף את החסה

  • 4)

    בתיאבון!

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא