מפרום המתכון של סבתא ג'ולי

אוכל ביתי בקלות
מפרום טריפוליטאי

זמן הכנה: 1 שעה

זמן בישול: 1 שעה

כמות מנות: 8 יחידות

מפרום תפוחי אדמה הוא אחד המאכלים שאני הכי אוהבת לאכול לצד סיר הקוסקוס שלי, יש משהו בשילוב של השניים שמחזיר אותי שנים אחורה אל תקופת ילדותי, אז התאספנו כל בני הדודים אצל סבתא בימי שישי לסיר קוסקוס גדול, מרק ירקות ומפרום. סבא היה מושיב אותנו מסביב לשולחן, כל אחד במקום הקבוע שלו וסבתא היתה מגישה לנו צלחות עמוסות בכל טוב, סבא היה על תפקיד המפקח והדואג לכך שכל הנכדים אוכלים ומסיימים הכל מהצלחת שלהם, ואם חלילה היית אומר לו "לא בא לי" הוא היה עונה "זה לא צריך לבוא זה כבר פה".

המתכון למפרום הזה הוא אומנם לא המתכון של סבתא שלי, שהייתה מכינה את המפרום בגרסה הטוניסאית שלו, עם השנים דווקא למדתי להכין את המפרום המרוקאי של הסבתא השנייה שלי, והוא זה שדבק בי לאורך השנים והיום אני נרגשת לחלוק אותו איתכם.

סבתא ג'ולי ז"ל היא אמא של אבא שלי, היא הגיע מאלג'יר אבל המשפחה שלה מרוקאית (הם עברו לאלג'יר כשהייתה ילדה) ולכן המטבח שלה היה מטבח מרוקאי עם נגיעות של מטבח טריפוליטאי (אמא שלה למדה מהשכנות שהכירה בבית הכנסת) לכל מי שחושש איך מכינים מפרום, המתכון הזה הוא סופר פשוט להכנה והטעם שיוצא הוא פשוט אלוהי!

אגב, טיפ של מאמא בשלנית ואלופה – אני ממליצה לכם אחרי שהסיר מוכן, להכניס אותו לתנור לרבע שעה על 200 מעלות כדי שהחלק העליון של הסיר יקבל צבע מהמם.

אז קדימה, בואו נכין מפרום מתכון ב-10 דקות עבודה.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 1 שעה
  • זמן בישול: 1 שעה
  • סך הכל זמן: 2 שעות
  • כמות מנות: 8 יחידות

מצרכים

  • 2 בצלים גדולים
  • 2 גמבות אדומות
  • 2 גזרים
  • 1/2 קילו בשר טחון
  • צרור פטרוזיליה
  • 5 תפוחי אדמה גדולים
  • קמח לבן
  • 2 ביצים
  • כף רסק עגבניות
  • 3 כפיות מלח
  • 2 כפיות כמון
  • כפית פלפל שחור טחון
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית קימל טחון (קרוויה)
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1/3 כפית קינמון
  • 3 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

  • 1)

    נקלף 4 תפוחי אדמה, נחתוך כל אחד באמצע ל-2.

  • 2)

    נשים את חתיכות תפוחי האדמה בקערה עם מים ל-40 דקות לריכוך.

  • 3)

    בינתיים נכין את הבשר- נקח קערה ונעביר אליה את הבשר, נקצוץ את הפטרוזיליה ובצל אחד ונוסיף לקערה.

  • 4)

    לצלחת נגרד תפוח אדמה אחד בפומפייה, נסנן מנוזלים ונוסיף לקערת הבשר.

  • 5)

    נוסיף תבלינים: 1/2 כפית פלפל שחור, כפית מלח, כפית פפריקה, כפית כמון ו- 1/2 כפית קימל ונערבב היטב ליצירת עיסה אחידה.

  • 6)

    נתחיל ליצור את המפרום- נסנן את המים מקערת תפוחי האדמה, נייבש אותם ונתחיל למלא בשר מהקערה בין 2 חתיכות תפוחי אדמה ונהדק בעדינות.

  • 7)

    נחמם מחבת רחבה עם הרבה שמן לטיגון.

  • 8)

    בינתיים נכין שתי קערות לטיגון- קערה אחת עם קמח וקערה שנייה עם 2 ביצים, כף רסק עגבניות ומעט מלח.

  • 9)

    כשהשמן חם נטבול את המפרום בקערה עם קמח ואז בקערה עם הביצים ונטגן מכל הצדדים עד שהמפרום מוכן.  נוציא מהטיגון ונניח בצלחת עם נייר סופג.

  • 10)

    נתחיל בהכנת הרוטב- נחתוך את הבצל והגמבות לרצועות, נקלף ונחתוך את הגזר לעיגולים ונטגן בסיר רחב.

  • 11)

    נוסיף לסיר כף רסק עגבניות, כפית מלח, כפית כמון, כפית פפריקה, 1/2 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית בהרט ו- 1/3 כפית קינמון ונערבב היטב.

  • 12)

    נוסיף 3 כוסות מים רותחים, נערבב ונתחיל להניח בעדינות את קציצות המפרום.

  • 13)

    נבשל עם מכסה למשך 35-40 דקות על אש קטנה ונגיש.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא