הגולאש ההונגרי הוא אחד המאכלים הכי מזוהים עם המטבח ההונגרי המסורתי. מדובר בתבשיל עשיר, מחמם ומנחם שמבוסס על בשר רך, ירקות ותבלינים שמעניקים לו את הטעם המיוחד. התבשיל הזה מושלם לימי החורף הקרים, אבל למען האמת – הוא טעים בכל עונה. אם אתם מטיילים בבודפשט ורוצים לטעום את המאכל ההונגרי הכי מסורתי שיש אחרי ביקור במרחצאות סצ'ני או שאתם בבית בחורף ורוצים לטעום אוכל של תרבויות אחרות – המתכון הבא בשבילכם!
טיפים לשדרוג המתכון
חובבי החריף? הוסיפו פלפל צ'ילי קצוץ במהלך הטיגון.
מעדיפים טעם מעושן? נסו להוסיף כפית פפריקה מעושנת.
יותר ירקות? אפשר להוסיף סלרי שורש או דלעת חתוכה לקוביות.
הכנה מראש: הגולאש רק משתבח ביום שאחרי – הטעמים נספגים ומתמזגים בצורה מושלמת.