מתכון לאטריות אודון מוקפצות ברוטב אסיאתי מתוק

אוכל ביתי בקלות
אטריות אודון מתכון

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 15 דקות

כמות מנות: 2-3

אחת מארוחות הערב האוהבות עליי הן אטריות אודון מוקפצות ברוטב חמאת בוטנים המנה הזו קלה להכנה והיא מנחמת ברמות. הרוטב שמתקבל במנה הזו משחק בין מתוק לאסיאתי קלאסי, טעם עדין שמחמיא לאטריות ולפטריות, למרות שאת מתכוני המוקפצים שלי אני אוהבת עם הרבה ירקות ותוספות, דווקא במנה הזו אני מוצאת שנכון לא להוסיף הרבה ירקות.

אז קדימה, בלי הרבה דיבורים, בואו נכין יחד אטריות אודון מתכון קל וטעים.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • סך הכל זמן: 25 דקות
  • כמות מנות: 2-3

מצרכים

  • 2 קופסאות פטריות שמפיניון
  • 1/2 יחידה צילי אדום חריף, לא חובה
  • כפית שמן שומשום
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס מים חמים
  • חבילת אטריות אודון מוכנות להקפצה
  • כף חמאת בוטנים
  • 1/3 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • חופן בוטנים קצוצים
  • חופן נבטי חמניה, לא חובה

אופן ההכנה

  • 1)

    נתחיל בהכנת הרוטב, נקח קערה ונשפוך אליה 1/2 כוס מים חמים, נוסיף כף חמאת בוטנים ו3 כפות סויה ונערבב היטב.

  • 2)

    נשטוף ונחתוך את הפטריות לרצועות עבות. נשטוף ונחתוך את הפלפל לרצועות ללא גרעינים.

  • 3)

    במחבת רחבה או במחבת ווק נקפיץ את הפטריות יחד עם רצועות פלפל חריף, שמן ושמן שומשום עד להשחמה אחידה ויפה, נוסיף את הרוטב שהכנו ונערבב היטב.

  • 4)

    בינתיים נרתיח מים חמים ונעביר את האטריות לקערה, נשפוך עליהן את המים ונשרה למשך דקה.

  • 5)

    נסנן את המים ונעביר את האטריות למחבת, נערבב היטב.

  • 6)

    נוסיף נבטי חמניה ותבלינים- 1/3 כפית מלח ו1/2 כפית פלפל ונערבב היטב.

  • 7)

    נעביר את תכולת המחבת לצלחות הגשה, נפזר בוטנים ונגיש.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא