מתכון לקוסקוס ביתי במיקרוגל ב12 דקות!

אוכל ביתי בקלות
מתכון קוסקוס במיקרוגל קוסקוס מהיר להכנה

זמן הכנה: 2 דקות

זמן בישול: 11 דקות

כמות מנות: 7

קוסקוס הוא לא סתם מאכל אצלנו – הוא מסמל זיכרונות, משפחתיות ואהבה. בבית סבתא שלי ז"ל, קוסקוס היה המלך הבלתי מעורער של שולחן יום שישי. לא משנה מי היית – נכד, בן דוד או שכן – כולם התכנסו סביב השולחן כדי ליהנות מהמנה המופלאה הזו, שהוכנה באהבה רבה על ידי סבתא. היא היתה מכינה קוסקוס טוניסאי אמיתי, כזה שאף אחד לא יכול היה לשחזר בדיוק את הטעם והמרקם שלו. זה היה קוסקוס שנעשה בידיים מיומנות, עם סבלנות ודיוק.

אבל היום, כשהחיים נהפכו למרוץ והזמן מוגבל, החלטתי למצוא דרך פשוטה ומהירה יותר להכין קוסקוס. אני עדיין אוהבת את הקוסקוס המסורתי, אבל לפעמים, במיוחד באמצע השבוע, צריך מתכון שיהיה מהיר וקל – ופה נכנס לתמונה הקוסקוס במיקרוגל.

קוסקוס במיקרוגל – כשהמהירות לא באה על חשבון הטעם

כשהגעתי למתכון הזה, היה לי חשוב לשמור על כמה עקרונות: שהקוסקוס יהיה טעים ויהיה לו את המרקם האוורירי שמזכיר לי את הקוסקוס של סבתא, וגם שהוא יהיה מהיר להכנה. והאמת? הופתעתי לטובה! הקוסקוס הזה יוצא כל כך מדויק ורך, שלפעמים אפילו אין צורך להעביר אותו במסננת – מספיק לערבב עם מזלג, ותקבלו קוסקוס אחד-אחד, אוורירי וטעים.

טיפים להכנת קוסקוס במיקרוגל כמו שצריך

  • היחס בין המים לסולת: היחס בין המים לסולת הוא המפתח להצלחה של המתכון. חשוב לדייק בכמויות, כדי שהקוסקוס יצא רך ולא יבש מדי.
  • שימוש במים רותחים: כדי להבטיח שהקוסקוס יתפח כמו שצריך, יש להשתמש במים רותחים ממש, ולא מים חמים בלבד. זה יעזור לסולת לספוג את המים במהירות ולהגיע למרקם הנכון.
  • שימון קל: לאחר שהוספתם את המים, מומלץ להוסיף כמה טיפות של שמן זית ולערבב. השמן מעניק לקוסקוס ברק ומרקם חלק יותר, ומונע מהגרגרים להידבק אחד לשני.

מתי לא חייב להעביר את הקוסקוס במסננת?

בדרך כלל, כאשר מכינים קוסקוס בבית, יש שלב בו מעבירים את הסולת במסננת כדי לשבור את הגושים ולהבטיח מרקם אוורירי. במתכון הזה, פעמים רבות הקוסקוס יוצא כל כך רך ואוורירי, שאין צורך בכלל בשלב הזה. כל מה שצריך לעשות זה לערבב בעדינות עם מזלג, וזהו – יש לכם קוסקוס מושלם.

אז לכל הסקפטיים שביניכם – בואו נעשה הסכם: תנסו את המתכון הזה פעם אחת בלבד, ואם תרגישו שזה לא משתווה לקוסקוס המסורתי, אני מקבלת. אבל אני בטוחה שתופתעו לגלות כמה קל להכין קוסקוס במיקרוגל וכמה הטעם קרוב מאוד למה שאתם מכירים מהבית של סבתא.

אז קדימה, בואו נכין ביחד קוסקוס במיקרוגל ב-12 דקות – מהיר, קל והכי טעים שיש!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 2 דקות
  • זמן בישול: 11 דקות
  • סך הכל זמן: 13 דקות
  • כמות מנות: 7

מצרכים

  • 500 גרם סולת
  • 1/2 כוס שמן קנולה, (חצי כוס חד פעמית, או לחילופין 100 מ"ל שמן)
  • 3 כוסות מים חמים, (כוס חד פעמית, או לחילופין 200 מ"ל שמן)
  • כף שטוחה מלח

אופן ההכנה

  • 1)

    נקח קערה ונשפוך אליה 500 גרם סולת (חצי חבילה) ניצור במרכז הקערה גומה ואליה נמזוג את החצי כוס שמן, המלח ונכניס למיקרו ל- 3 דקות.

  • 2)

    נוציא את הקערה, נערבב היטב עם מזלג כדי לפרק גושים, נוסיף כוס חד פעמית של מים (200 מ"ל) שימו לב שאנחנו שופכים את המים רק בקצוות של הקערה ולא במרכז. ומחזירים למיקרוגל ל-3 דקות נוספות.

  • 3)

    כעת נחזור על הפעולה שנית – נפורר את הקוסקוס בעזרת מזלג, עד שאין גושים ונוסיף כוס מים נוספת בקצוות הקערה. נחזיר למיקרו ל-3 דקות נוספות

  • 4)

    נוציא את הקערה ונפורר את הקוסקוס שוב, כעת נוסיף כף שטוחה מאוד של מחר, נערבב שוב שלא יהיו גושים והמלח יתערבב בתוך הקוסקוס כמו שצריך. בשלב זה, נוסיף עוד כוס מים (אחרונה) בדפנות הקערה ונכניס למיקרו ל-3 דקות אחרונות

  • 5)

    כשהמיקרו מסיים לעבוד, נוציא את הקערה ונפורר היטב, הקוסקוס מוכן!!

  • 6)

    שלב בונוס למשקיעים – להעביר את הקוסקוס בנפה של קוסקוס לקבל קוסקוס חלק לחלוטין.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא