מתכון לסלט גזר מגורד

אוכל ביתי בקלות
סלט גזר מגורד

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול:

כמות מנות: 6 מנות של סלט

כמרוקאית גאה, סלט גזר חי מגורד זה סלט חובה בארוחת השבת שלי! הסלט הזה סופר קל להכנה והוא תמיד מרענן ומוסיף המון צבע לשולחן השבת. וחוץ מזה, כשבא לי נשנוש קליל ולא מתאמץ זה לגמרי הסלט גו-טו שלי.

שימו לב, ניתן להוסיף לסלט פלפל חריף קצוץ או חופן חמוציות. זה ממש תלוי בהעדפות האישיות שלכם, אני פחות אוהבת חמוציות אך לרוב אני כן מוסיפה פלפל חריף קצוץ בסלט גזר שלי, אם לא בא לכם להתעסק עם פלפל חריף טרי, אתם יכולים להוסיף גם תבלין צ'ילי מגורד.

הסלט נשמר מצוין במקרר לפחות חמישה ימים.

אז קדימה בואו נכין יחד סלט גזר חי עם עשבי תיבול, הכי טעים שיש!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • כמות מנות: 6 מנות של סלט

מצרכים

  • 6 גזרים גדולים
  • 3 כפות כוסברה קצוצה
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • רבע כוס אגוזי פקאן, ניתן להחליף גם באגוזי מלך, דלעת או שקדים

לרוטב:

  • מיץ לימון, מחצי לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • דבש כף דבש

אופן ההכנה

  • 1)

    ראשית, נקלף את הגזרים שלנו ונגרד אותם בפומפייה, באמצעות החורים הגדולים.

  • 2)

    נערבב את הגזר המגורד יחד עם הפטרוזיליה והכוסברה.

    אם אתם רוצים סלט חריף, תוכלו להוסיף רבע פלפל חריף קצוץ גז.

  • 3)

    נכין את הרוטב: נשים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת אטומה ונערבב היטב. (ניתן כמובן לערבב בקערה באמצעות מזלג)

  • 4)

    נפזר את הרוטב על הגזר המגורד ונערבב היטב, עד שכל הרוטב מוטמע בסלט שלנו

  • 5)

    לבסוף, נפזר את האגוזים שבחרנו, ונערבב שנית

  • 6)

    מומלץ לתת לסלט לנוח כ-10 דקות לפחות לפני שאוכלים על מנת שכל הטעמים ייספגו.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא