מאכלים טרנדיים בשילוב טונה
טונה נחשבת לאחד מחומרי הגלם האהובים ביותר במטבח הישראלי. מרכיב זה מאופיין בכך שניתן להכין ממנו שלל מאכלים, מטעמים וכריכים וסלטים לכל הזדמנות, לבית או לאירוע. קל להשיג טונה איכותית בקופסאות שימורים או כנתחים. את הדג הזה בצורות השונות נוח לשלב במנות חמות וקרות, טונה מתאימה לארוחות משפחתיות רגילות אך גם לבישול והכנת מנות חגיגיות. אם אתם מחפשים דרכים לרענן את המוכר והידוע וליהנות ממאכלים טרנדיים, שבהם טונה יכולה להשתלב, זה המאמר בשבילכם. קבלו כמה דוגמאות שאת חלקן תוכלו לאמץ בהצלחה ובנוחות גם אצלכם בבית.
מאמא מיה עם פיצה טונה – הפיצה המשודרגת עם ביס נהדר
אחד המאכלים הכיפיים ביותר לכל גיל, שבהם אפשר להוסיף טונה, הוא כמובן הפיצה בגרסה המקצועית או הביתית. כאשר אנו מדברים על פיצה טונה, הרי שאפשר להכין פיצה של ממש או להכין מעין פיצה על גבי פיתה, פוקצה וכדומה. על כל פנים, זהו טוויסט טעים במיוחד שיכול להוסיף בריאות וטעם לפיצה המוכרת. השילוב של בצק טעים, רוטב עגבניות טבעי או מקופסא (לאנשים עסוקים), יחד תוספות כמו זיתים או פטריות ובשילוב עם טונה יוצר ביס יוצא מן הכלל. פיצה כזאת היא ללא ספק מאכל טעים ואפילו די בריא. פיצה מושקעת זו ארוחה מלאה ובריאה, מזינה ועשירה בחלבון ולא פחות חשוב – נוחה למדי להכנה.
פיצה טונה לא חייבת להיות אך ורק מנה של מסעדות. אפשר בקלות להכין בבית, בזכות שיטות שונות. למשל ניתן להשתמש בטונה משומרת בשמן או במים, להוסיף זיתים, בצל או גבינות שונות, ולהניח את הכל על גבי בצק פיצה מוכן או מעל פוקצ'ה או פיתה טובה וחמה. מאכל מסוג זה הולך נפלא בארוחות משפחתיות, מתאים גם לאירוח או לארוחה קלה לצד מנות צד נוספות.
סלטים טריים, משופרים ובריאים שבהם טונה מככבת
טונה היא מרכיב שהולך נפלא בתוך מגוון סוגי סלטים טריים ומרעננים. סלטים עם טונה מושלמים לארוחות קלילות או כארוחות ביניים בריאות במיוחד. סלט טונה קלאסי מכיל ירקות טריים, תירס וביצים קשות, אך גרסאות חדשות לוקחות את הדברים לרמה אחרת. למשל, הוסיפו לסלט גם קינואה, עדשים או פסטה (חמה או קרה). ראוי לציין כי סלטי טונה משודרגים אינם מסובכים מדי להכנה. כל אחד יכול להכין אותם במהירות ובקלות, והם מאוד מאוד בריאים. החלבון מהטונה יחד עם הירקות ויתר התוספות פירושו מנה מלאה ומשביעה. אפשר גם לשלב טונה עם רכיבים נוספים שאוהבים, בעלי ערך תזונתי גבוה. למשל אבוקדו או גרעינים, נבטים וכדומה.
טונה עם ביס אפוי, טעים ומשביע
טונה משתלבת היטב גם במאפים בגודל משפחתי או בגודל אישי. קחו למשל קישים, בורקסים או פשטידות המבוססים על טונה. טונה במאפה יחד עם ירקות או גבינות עדינות מתבטאת בטעם נפלא ומרקם שכיף לנעוץ בו שיניים. והכיף במאכלים הללו הוא שניתן להכין אותן מראש ולחמם לפי הצורך. אלה ארוחות שמתאימות גם לילדים בזכות הטעם והאופי דמוי החטיף. ניתן להכין גרסאות רבות – כמו גרסאות חלביות וגרסאות פרווה, כך שאף פעם לא ישעמם.
טונה בטעם הבין לאומי – להרגיש כמו בחו"ל
המטבח הבינלאומי יכול להשתלב נהדר עם רעיון לארוחה מבוססת טונה. קחו למשל את מנת הפוקי מהוואי. מדובר במנה על בסיס קוביות טונה עם אורז, ירקות שונים ורוטב סויה או חריף. מנה זו משלבת בין טעמי המטבח האסייתי לבין השפעות מערביות. כיוון אחר הוא סושי טונה, סושי אהוב ומוערך במטבח היפני המודרני שהפך לאהוב ברחבי העולם. השילוב של טונה עם אורז וחומרי גלם נוספים מאפשר לכם ליהנות מטעם נפלא, מושקע ובריא גם יחד.
קרדיט-Photo by Youjeen Cho on Unsplash