מתכון לכעכים מלוחים שאתם חייבים להכין

אוכל ביתי בקלות
כעכים מלוחים מתכון קל

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול: 30 דקות

כמות מנות: 50 עוגיות

כעכ מלוך הוא עוגייה ממש קלה וכיפית להכנה, החלק היחיד שעלול לקחת קצת זמן הוא גלגול הכעכים לעיגולים, אך אני מודה שהרבה פעמים אני פשוט עושה נקניק ארוך וחותכות אותו לחתיכות של 3-4 סנטימטרים, כמו מקלות קטנים, ככה אני מקצרת את זמני ההכנה אך שומרת על הטעם המצוין של העוגיות האלו.

המתכון לכעכים מלוחים עם שומשום שלי הוא נהדר גם למי שלא רוצה לשים שומשום, פשוט הסירו את השומשום שברשימת המרכיבים.

אז קדימה, בואו נכין יחד – מתכון לכעכ מלוח.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • סך הכל זמן: 50 דקות
  • כמות מנות: 50 עוגיות

מצרכים

  • חבילת מרגרינה
  • שקית אבקת אפיה
  • 1.5 כפיות שמרים יבשים
  • 600 גרם קמח לבן
  • 180 מ"ל סודה מוגזת מבקבוק, אם אין תשתמשו במים
  • 2 כפיות שטוחות מלח
  • 60 מ"ל שמן (רבע כוס)
  • ביצה

אופן ההכנה

  • 1)

    נוציא את המרגרינה שתפשיר מראש ונחתוך לקוביות.

  • 2)

    נקח קערה ונעביר אליה את המרגרינה, נשפוך קמח ונערבב.

  • 3)

    נוסיף שמרים, אבקת אפייה, מלח ונערבב היטב.

  • 4)

    נוסיף את מי הסודה ונלוש את הבצק למשך דקה וחצי.

  • 5)

    נוסיף את השמן, נערבב שוב אך ממש מעט ונניח את הבצק למנוחה של חצי שעה.

  • 6)

    ביינתים נדליק את התנור ל-180 מעלות.

  • 7)

    לאחר חצי שעה נפזר מעט שמן על השיש, נשים עליו את הבצק ונחלק אותו לשמונה חלקים. נהפוך כל חלק לנקניק ארוך ונחתוך לחתיכות של 4-5 ס"מ.

  • 8)

    ניצור עיגול מכל חתיכה ונהדק את הקצוות.

  • 9)

    נקח תבנית אפייה עם נייר אפיה ונסדר את הכעכים ברווחים.

  • 10)

    בקערה נשבור ונקשקש את הביצה, במרח מעט על כל כעכ ונאפה בתנור למשך כ- 30 דקות עד להשחמה אחידה.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא