תוספות

  • מתכון להום פרייז

    אין כמו הום פרייז חם וקריספי כדי לסגור את היום. הום פרייז הוא אחד המאכלים המנחמים ביותר – המנה הזו כל כך פשוטה להכנה, אבל כמה שהיא טעימה! כשחושבים על הום פרייז, עולה בראש תמונה של קוביות תפוחי אדמה זהובות ופריכות, עם ריח מדהים של תבלינים שמתפשט במטבח ומעורר תיאבון. ההום פרייז המושלם – איך מגיעים לפריכות מושלמת? אחד הדברים הכי חשובים כשמדובר על הום פרייז הוא המרקם – הפריכות…

    להמשך הקריאה
  • מתכון קוסקוס במיקרוגל קוסקוס מהיר להכנה

    קוסקוס הוא לא סתם מאכל אצלנו – הוא מסמל זיכרונות, משפחתיות ואהבה. בבית סבתא שלי ז"ל, קוסקוס היה המלך הבלתי מעורער של שולחן יום שישי. לא משנה מי היית – נכד, בן דוד או שכן – כולם התכנסו סביב השולחן כדי ליהנות מהמנה המופלאה הזו, שהוכנה באהבה רבה על ידי סבתא. היא היתה מכינה קוסקוס טוניסאי אמיתי, כזה שאף אחד לא יכול היה לשחזר בדיוק את הטעם והמרקם שלו. זה…

    להמשך הקריאה
  • אורז פרסי מתכון

    האורז הפרסי הוא מאכל שמציב את הרף הגבוה ביותר לכל סוגי האורז, במיוחד כשמדובר על תהדיג – אותה שכבה תחתונה קראנצ'ית ומלאת טעמים שמשדרגת כל מנה. כשנכנסתי למשפחתו של בעלי, שהיה ברור לי שעליי להתמודד עם המשימה הגדולה – להכין את האורז הפרסי האסלי עם התהדיג המושלם, לא פחות. והאמת? זה הפך לאתגר שהיום אני גאה לשתף אתכם במתכון שלו, אחרי שנים של התנסות והצלחות. תהדיג – השכבה הקראנצ'ית שמחכים…

    להמשך הקריאה
  • תבשיל במיה קל ומהיר

    אין הרבה מאכלים שיכולים להיכנס לחיינו בהפתעה מוחלטת ולשנות את מה שאנחנו חושבים על ירק מסוים – וזה בדיוק מה שקרה לי עם הבמיה. עד שהכרתי את בעלי, הבמיה היתה לגמרי מחוץ לתפריט המשפחתי שלנו. אצלנו בבית פשוט לא היה מקום לירק הזה, וכך יצא שלא הכרתי אותו כלל. אבל אז, ערב אחד אצל משפחתו של בעלי, הכל השתנה – הם הכינו סיר מהביל של טבחה עם במיה, והוגש לידו…

    להמשך הקריאה
  • בורגול מתכון

    בורגול הוא אחד מהמאכלים האהובים עליי, בעיקר בזכות הפשטות שלו והקלות שבה מכינים אותו. זהו מאכל סופר טעים ומזין שלא דורש הרבה מאמץ, והשוס האמיתי הוא שבכלל לא צריך לבשל אותו! כל מה שצריך זה קערה עם מים חמים, ותוך מספר דקות – המנה שלכם מוכנה. בורגול הוא פתרון נהדר למי שמחפש ארוחה מהירה, בריאה ומגוונת. אפשר להוסיף אותו לסלטים, לערבב עם עשבי תיבול טריים, או אפילו לשלב עם ירקות…

    להמשך הקריאה
  • מתכון לשעועית ירוקה עם שומשום

    שעועית ירוקה היא תוספת טעימה ומזינה לכל ארוחה, ואין פלא שהיא הפכה לאחת התוספות האהובות בביתי. היא קלה להכנה, משתלבת נהדר עם כל סוגי המנות, וטעמה העדין מתאים גם לילדים וגם למבוגרים. בין אם אתם מחפשים להוסיף ירק לצד מנת בשר עשירה או רוצים משהו קליל לצד ארוחה חלבית, השעועית הירוקה היא הפתרון המושלם. למה כדאי לכם לאכול שעועית ירוקה? אחד היתרונות הגדולים של המנה הזו הוא שהיא מתאימה לכל…

    להמשך הקריאה
  • לימונים כבושים מתכון

    לימונים כבושים הם הפתרון המושלם בכל פעם שעץ הלימונים בגינה נושא ברכה, או כשהשכנה דופקת על הדלת עם שקית שמנה שהביאה מההורים שלה בקיבוץ. במקום לתת ללימונים להתקלקל או להתייבש בפינה במטבח, אפשר להפוך אותם לתוספת טעימה וארומטית שתשדרג כל מנה, מנזיד חם ועד למרינדה לדגים. לימונים כבושים קלים להכנה ונשמרים נפלא לאורך תקופה ארוכה, כך שאפשר להכין כמות גדולה ולהנות ממנה במשך זמן רב. איך להכין לימונים כבושים ביתיים?…

    להמשך הקריאה
  • מקרונה בסלסה- ספגטי טוניסאי חריף

    כטוניסאית, אחד המתכונים האהובים עליי הוא מקרונה בסלסה. מדובר בפסטה ברוטב עגבניות פיקנטי שמתחמם בדיוק במידה הנכונה. ברוב המקרים, אני משתמשת בספגטי, אבל כל סוג של פסטה יכול להתאים כאן, תלוי בטעמכם ובמה שיש לכם בארון. המנה הזו היא פשוט תענוג – יש בה טעמים עמוקים ומלאי חיים, שמרגישים כמו חיבוק טוניסאי חם. המקרונה בסלסה יכולה להיות תוספת לצד ארוחת צהריים או ערב, או להיות ארוחה בפני עצמה. למעשה, לא…

    להמשך הקריאה
  • מג'דרה מתכון

    אחת התוספות האהובות עליי היא מג'דרה. זו תוספת מיוחדת ושונה, כזו שתמיד מצליחה להוסיף טעם עמוק וייחודי לשולחן. למרות שהיא נראית כמו משהו שמצריך הרבה התעסקות, האמת היא שממש קל להכין אותה, והכי כיף זה לראות את האורחים מתלהבים מזה שהאורז יוצא אחד-אחד ובדיוק במרקם הנכון. כל זה בלי שהייתי צריכה להתאמץ יותר מדי – וזה בדיוק מה שאני אוהבת במתכון הזה. יתרונות תזונתיים שמתחבאים במנה מג'דרה היא לא רק…

    להמשך הקריאה
1 2