מג'דרה אמיתית כמו של סבתא

אוכל ביתי בקלות
מג'דרה מתכון

זמן הכנה: 5 דקות

זמן בישול: 45 דקות

כמות מנות:

אחת התוספות האהובות עליי היא מג'דרה, כי זו תוספת מאוד מיוחדת ושונה ולמרות שהיא נראית מסובכת להכנה, ממש קל להכין אותה ותמיד האורחים מתלהבים מזה שהאורז יוצא אחד אחד.

יתרון נוסף לא פחות חשוב היא שלמג'דרה ערכים תזונתיים מאוד גבוהים, בזכות העדשים החומות, אחותי הקטנה צמחונית ותמיד שהיא באה לבקר אני מכינה לה – ככה היא אוכלת אוכל צמחוני אבל מזין ומשביע..

תוספות למג'דרה

את המג'דרה המקורית, שהסבתות שלנו הכינו, נהגו להגיש לצד בצל מטוגן חתוך דק, אני מודה שלא תמיד יש לי כוח להתעסק עם החיתוך של הבצל והטיגון שלו ואני מוותרת עליו הרבה פעמים. אך אם אתם מעוניינים בתוספת שונה ומיוחדת יותר – אתם יכולים להגיש לצד המג'דרה גם שמנת חמוצה מה שנותן למנה טוויסט מטורף.

אז אם אתם מעוניינים להכין מג'דרה קלה להכנה שלא נדבקת, עקבו אחרי ההוראות, הן ממש פשוטות ומפורטות.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 5 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • סך הכל זמן: 50 דקות

מצרכים

  • 1.5 כוסות אורז בסמטי, או יסמין או פרסי
  • 1.5 כוסות עדשים חומות, או ירוקות
  • 6 כפות שמן זית, או קנולה
  • 3 כוסות מים רותחים
  • כפית כמון
  • כפית כורכום
  • כפית מלח
  • 3 בצלים לבנים

אופן ההכנה

  • 1)

    נעביר את האורז והעדשים ל2 קערות נפרדות, נשטוף היטב את העדשים והאורז במים (בנפרד) ונסנן ממים.

  • 2)

    נבשל במים רותחים את העדשים במשך 15 דקות ומסננים. העדשים צריכות להיות מוכנות 3/4 בישול.

  • 3)

    ניקח סיר רחב, נוסיף 3 כפות שמן זית/ קנולה יחד עם הכורכום והכמון ונערבב לפתיחת התבלינים. נוסיף את האורז ונערבב למשך כדקה, לאחר מכן נוסיף את העדשים ונערבב למשך כדקה נוספת.

  • 4)

    נכסה את הסאורז והעדשים במים רותחים, נוסיף את המלח ונערבב. נכסה את הסיר ונבשל על אש קטנה במשך 20 דקות.

  • 5)

    נחתוך את הבצל לרצועות ונטגן כ-10 דקות במחבת עם 3 כפות שמן זית או קנולה עד שהבצל מקורמל, ניתן להוסיף חצי כפית-כפית דבש לאקסטרא קירמול.

  • 6)

    נשפוך את הבצל לסיר עם האורז והעדשים ונערבב היטב.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא