שעועית ירוקה היא תוספת טעימה ומזינה לכל ארוחה, אחד היתרונות של המנה הזו הוא שהיא מתאימה לכל סוגי הארוחות בין אם מדובר בארוחה חלבית קלילה או ארוחה בשרית כבדה. ואם נקח בחשבון את הערכים התזונתיים המצוינים של השעועית, כמו ברזל, סידן וויטמינים נוספים – אני פשוט לא מבינה איך אתם עדין קוראים את ההקדמה ולא מתחילים להכין.
לפניכם מתכון קליל של מנה נהדרת וטעימה, שמכינים תוך פחות מ-10 דקות.
נקח את חבילת השעועית ונפשיר אותה בקערה עם מים פושרים.
2)
לאחר ההפשרה נסנן את המים ונחלוט את השעועית במים חמים על ידי הוספת מים חמים לקערה למשך 2 דקות, לאחר 2 דקות נסנן את השעועית, אל תשאירו את השעועית יותר זמן מזה כי היא עלולה לאבד את הקראנצ'יות שלה.
3)
נקלף ונחתוך את שיני השום לרצועות דקות,
4)
בווק או מחבת עם שמן, נטגן את השום למשך דקה על אש גבוהה תוך ערבוב מתמיד כדי שלא יישרף.
5)
נוסיף את השעועית ונערבב יחד עם המלח והפלפל, נוסיף את הסילאן ונערבב שוב.