תוספות

  • מתכון קוסקוס במיקרוגל קוסקוס מהיר להכנה

    קוסקוס זה ה-מאכל שגדלתי עליו, סבתא שלי זכורנה לברכה, היתה אלופת הקוסקוסים, המלכה הבלתי מעוררת בהכנת הקוסקוס. בכל יום שישי, כל בני הדודים היו מגיעים אל סבא וסבתא ונהנים מארוחה של קוסקוס טוניסאי אמיתי ולקוסקוס הזה, לעולם לא יהיה תחליף. אך כמתבקש מבלוג האוכל שלי, שמרכז בעיקר מתכונים קלים להכנה, הייתה חייבת להגיע למתכון של קוסקוס שאפשר להכין בקלות ומהירות. ותסלחו לי, אך את הקוסקוס בשקית שקונים – אני פחות…

    להמשך הקריאה
  • אורז פרסי מתכון

    בעליה שיחיה, פרסי שלם, כן כן, גם אמא וגם אבא פרסיים ואם זה לא מספיק, כל אחד הגיע מאזור אחר ובטוח שבאזור שלו מכינים את האורז הכי טעים שיש (המתכונים שלהם זהים לחלוטין, בדקתי) אבל למרות זה, ברגע שנכנסתי למשפחה היה לי ברור שאני חייבת לעמוד בציפייה המאיימת ולהכין סיר אורז פרסי אסלי עם שכבת תהדיג מכובדת וקראנצ'ית בדיוק במידה הנכונה, לא שומני מדיי ולא שרופה מדיי – אם יודעים,…

    להמשך הקריאה
  • תבשיל במיה קל ומהיר

    תשמעו קטע – עד שלא הכרתי את בעלי, לא אכלתי במיה, אצלנו בבית לא מכינים את זה בכלל מאכלים עם במיות וככה יצא שלא הכרתי את הטעם של הבמיה. כשהגעתי אל בעלי הביתה, באחת הפעמים הראשונות שהייתי שם אבא שלו הכין סיר של טבחה עם במיה והם הגישו את זה לצד אורז, ואני, שלא הכרתי את הירק הזה קצת חששתי לטעום אותו, החשש התפוגג עם הביס הראשון, אז כבר לא…

    להמשך הקריאה
  • בורגול מתכון

    בורגול הוא מאכל סופר טעים וקליל להכין, והשוס הוא שבכלל לא צריך לבשל אותו, מכינים אותו בקערה עם מים חמים ותוך מספר דקות והמנה שלכם מוכנה.

    להמשך הקריאה
  • מתכון לשעועית ירוקה עם שומשום

    שעועית ירוקה היא תוספת טעימה ומזינה לכל ארוחה, אחד היתרונות של המנה הזו הוא שהיא מתאימה לכל סוגי הארוחות בין אם מדובר בארוחה חלבית קלילה או ארוחה בשרית כבדה. ואם נקח בחשבון את הערכים התזונתיים המצוינים של השעועית, כמו ברזל, סידן וויטמינים נוספים – אני פשוט לא מבינה איך אתם עדין קוראים את ההקדמה ולא מתחילים להכין. לפניכם מתכון קליל של מנה נהדרת וטעימה, שמכינים תוך פחות מ-10 דקות.

    להמשך הקריאה
  • לימונים כבושים מתכון

    לימונים כבושים הוא הפתרון המושלם בכל פעם שעץ הלימונים בגינה נושא ברכה, או שהשכנה דופקת על הדלת עם שקית שמנה שהביאה מההורים שלה בקיבוץ. לימונים כבושים קלים להכנה ונשמרים נפלא לאורך תקופה ארוכה, כך שאפשר להכין כמות גדולה ולהנות ממנה במשך תקופה ארוכה. אם אתם שואלים את עצמכם איך מכינים לימונים כבושים ביתיים, תדעו שהתשובה מאוד פשוטה וכל התהליך אורך פחות מ-10 דקות עבודה. מתכונים ללימונים כבושים מבטיח כדי להגיע…

    להמשך הקריאה
  • מקרונה בסלסה- ספגטי טוניסאי חריף

    כטוניסאית, אחד המתכונים האהובים עליי הוא מקרונה בסלסה, מדובר על פסטה (בדרך כלל ספגטי) ברוטב עגבניות פיקנטי (או חריף, לפי מה שאתם אוהבים) טעים טעים. המנה הזו יכולה להיות תוספת לצד ארוחת צהרים/ערב או ארוחה בפני עצמה. ולא משנה מה – תמיד היא באה בטוב. אני אוהבת לאכול מקרונה בסלסה בימי שבת בערב, כשאין כוח להכין משהו מסובך מדיי, או כמובן – לצד שניצל פריך וטעים. זה המקום להודות לאתר…

    להמשך הקריאה
  • מג'דרה מתכון

    אחת התוספות האהובות עליי היא מג'דרה, כי זו תוספת מאוד מיוחדת ושונה ולמרות שהיא נראית מסובכת להכנה, ממש קל להכין אותה ותמיד האורחים מתלהבים מזה שהאורז יוצא אחד אחד. יתרון נוסף לא פחות חשוב היא שלמג'דרה ערכים תזונתיים מאוד גבוהים, בזכות העדשים החומות, אחותי הקטנה צמחונית ותמיד שהיא באה לבקר אני מכינה לה – ככה היא אוכלת אוכל צמחוני אבל מזין ומשביע.. תוספות למג'דרה את המג'דרה המקורית, שהסבתות שלנו הכינו,…

    להמשך הקריאה
1 2