פיקניה בתנור בבישול ארוך

אוכל ביתי בקלות
פיקניה בתנור בישול ארוך

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 40 דקות

כמות מנות:

פיקניה הוא נתח בשר מהמם, בארץ הוא נקרא גם "שפיץ צ'אך" או פשוט נתח מספר 15. האמת, שזה לא כל כך משנה איך אתם קוראים לו, בסוף מדובר בנתח בשרי טעים, עם שכבת שמן עם טעמי בשר עשירים ועמוקים ולמרות שאינו נתח פרמיום כמו פילה או סינטה הביקוש אליו עצום, ובצדק! לא כל יום מוצאים נתח בשרי שכל כך עשיר בטעמים ואם זאת לא יקר ביחס לנתחי הפרימיום.

הפיקניה הוא מאכל מאוד פופולארי בברזיל, שם הוא נפוץ במיוחד בהצ'ורסקו (ברביקיו) המסורתי, התיבול הרגיל שלו שם הוא עם מלח גס ופלפל גרוס בלבד, הברזיאליים נוהגים להכין אותו על הברביקיו, אך כשהפיקניה החלה לצבור פופולאריות בישראל היא קיבלה כל מיני טוויסטים מעניינים של מתכונים, אבא שלי לדוגמא, אוהב להכין את הפיקניה במעשנה, אך אני חושבת שהדרך הטובה ביותר היא בתנור, בבישול איטי וארוך.

פרוסות פיקניה לפניי בישול
פרוסות פיקניה לפניי בישול, חכו שתראו איך זה נראה בסוף!

בואו נדבר על המתכון לפיקנייה בתנור שהבאתי לכם היום, מדובר במתכון קל להכנה של פיקניה, כמה דקות עבודה ומינימום שימוש בכלים והנתח מוכן לבישול ממושך בתנור, ואני מבטיחה לכם שכל מי שייטעם את התבשיל המוכן לא יאמין לכם שהכנתם אותו בכזו מהירות.

אז קדימה, בואו נכין יחד מתכון לפיקניה בתנור!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • סך הכל זמן: 50 דקות

מצרכים

  • נתח פיקניה שלם בשקל של 1-1.5 קילו
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • כפית וחצי מלח
  • כפית פלפל גרוס

אופן ההכנה

  • 1)

    נחתוך מעט את שכבת השומן של הפיקנייה בחריצות של שתי וערב (הכוונה לא לחתוך עד הסוף, אלא לחתוך מעט את שכבת השומן כדי בהמשך הרוטב יחלחל לתוך הנתח עצמו)

  • 2)

    נערבב את כל רכיבי הרוטב ונמרח היטב מכל הכיוונים מומלץ לתת לפיקניה לשבת ברוטב לילה שלם במקרר, אך אם אין לכם זמן גם כמה שעות יעשו את העבודה

  • 3)

    מחממים תנור ל-220 מעלות, חום עליון תחתון

  • 4)

    בסיר בגודל של הפיקניה, נשים מעט שמן זית ונניח את הפיקניה כששכבת השומן שלה למטה (השומן נוגע בתחתית המחבת)

  • 5)

    נסגור את התנור למשך 20 דקות

  • 6)

    לאחר 20 דקות, ננמיך את המעלות ל-180 ואז הופכים את הנתח וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות

  • 7)

    לאחר 10 דקות, נוציא את הנתח וניתן לו לנוח כ-10 דקות לפני שנפרוס אותו.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא