היום אני אשתף אתכם במתכון המצוין של אבא שלי לפיקניה בתנור, בבישול ארוך ופשוט שתמיד מצליח ויוצא מדהים! ממליצה לכם לקרוא את כל ההוראות לפני שאתם מתחילים לעבוד על המתכון, הזמנים כאן משחקים תפקיד חשוב כדי לקבל פיקניה עסיסית מבלי מאמץ כמעט.
פיקניה הוא נתח בשר מהמם, בארץ הוא נקרא גם "שפיץ צ'אך" או פשוט נתח מספר 15. האמת, שזה לא כל כך משנה איך אתם קוראים לו, בסוף מדובר בנתח בשרי טעים, עם שכבת שמן עם טעמי בשר עשירים ועמוקים ולמרות שאינו נתח פרמיום כמו פילה או סינטה הביקוש אליו עצום, ובצדק! לא כל יום מוצאים נתח בשרי שכל כך עשיר בטעמים ואם זאת לא יקר ביחס לנתחי הפרימיום.
הפיקניה הוא מאכל מאוד פופולארי בברזיל, שם הוא נפוץ במיוחד בהצ'ורסקו (ברביקיו) המסורתי, התיבול הרגיל שלו שם הוא עם מלח גס ופלפל גרוס בלבד, הברזיאליים נוהגים להכין אותו על הברביקיו, אך כשהפיקניה החלה לצבור פופולאריות בישראל היא קיבלה כל מיני טוויסטים מעניינים של מתכונים, אבא שלי לדוגמא, אוהב להכין את הפיקניה במעשנה, אך אני חושבת שהדרך הטובה ביותר היא בתנור, בבישול איטי וארוך.
בואו נדבר על המתכון לפיקנייה בתנור שהבאתי לכם היום, מדובר במתכון קל להכנה של פיקניה, כמה דקות עבודה ומינימום שימוש בכלים והנתח מוכן לבישול ממושך בתנור, ואני מבטיחה לכם שכל מי שייטעם את התבשיל המוכן לא יאמין לכם שהכנתם אותו בכזו מהירות.
אז קדימה, בואו נכין יחד מתכון לפיקניה בתנור!