מתכון למרק עגבניות עם אורז

אוכל ביתי בקלות
מתכון למרק עגבניות עם אורז

זמן הכנה: 25 דקות

זמן בישול: 50 דקות

כמות מנות:

אני לא יודעת איך לבשר לכם את זה, אבל מכל המרקים בעולם, מרק עגבניות סמיך עם אורז הוא המרק האהוב עליי. כן, אמרתי את זה, ואני עומדת מאחוריי זה. מרק עגבניות זה פשוט המרק הכי טעים שיש, הוא כל כך מנחם, והאורז ששמים בפנים כה מזין ומשביע.

המתכון שלי למרק עגבניות סופר קל להכנה ותוך שעה הסיר שלכם יהיה מוכן, ואיך מגישים אותו? אני הכי אוהבת את מרק העגבניות שלי ככה פשוט, כמו שהוא. אך אם אתם רוצים לגוון, אתם יכולים לגרד מעט פרמז'ן או לשים במרכז הצלחת כף שמנת חמוצה. המשחק של החם – קר משתלב נהדר במנה הזו.

אז יאללה, בואו נכין יחד מרק עגבניות עם אורז הכי טעים שיש!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 25 דקות
  • זמן בישול: 50 דקות
  • סך הכל זמן: 1 שעה 15 דקות

מצרכים

  • 6 עגבניות גדולות
  • בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס אורז
  • 8 כוסות מים חמים
  • חבילה קטנה רסק עגבניות
  • כפית סוכר לבן
  • 3/4 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כף אבקת מרק עוף
  • 2 כפיות סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • כפית פלפל שחור
  • חלמון ביצה

אופן ההכנה

  • 1)

    נקלף את העגבניות – בעזרת סכין חדה מסמנים X בתחתית כל עגבניה. מבשלים במים רותחים במשך 7 דקות, מעבירים לקערת מים עם קרח וקולפים את הקליפה בקלות.

  • 2)

    נקצוץ את העגבניות לקוביות קטנות.

  • 3)

    נקלף ונקצוץ את הבצל והשום.

  • 4)

    בסיר בינוני מטגנים את קוביות הבצל במשך 3 דקות, מוסיפים את קוביות העגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים לסיר רסק עגבניות סוכר ומערבבים שוב.

  • 5)

    נוסיף 8 כוסות מים, מלח ופלפל ומערבבים היטב. נבשל את המרק כחצי שעה על אש בינונית.

  • 6)

    נוסיף את האורז, מערבבים היטב ונכסה את הסיר חלקית. מבשלים על אש בינונית במשך 20-25 דקות עד שהאורז מתרכך היטב.

  • 7)

    תוך כדי ערבוב מוסיפים לסיר את החלמון, וממשיכים לערבב עד שהחלמון נטמע כולו במרק. מבשלים במשך 2 דקות נוספות ומורידים מהאש.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא