מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס הכי טעימות שאכלתם בחיים!

אוכל ביתי בקלות
שוקולד ציפס עוגיות מתכון

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול: 20 דקות

כמות מנות: 25 עוגיות

היי חברים, אם הגעתם לכאן, אני סופר מתרגשת כי המתכון הזה, הוא לא עוד מתכון, הוא ה-מתכון שלי, המתכון של עוגיות השוקולד צ'יפס שלי, העוגות שאני הכי גאה בהן והכי אוהבת להכין אך גם לאכול אותן. במתכון הזה מתקבלות עוגיות שוקולד צ'יפס רכות מבפנים ופריכות בקצוות העוגייה, שזה בעיני השילוב המושלם, תוסיפו לזה את נגיעות המלח הגס שמבצבצות פעם בכמה ביסים ואתם בכלל בעננים!

המתכון עוגיות שוקולד צ'יפס הזה הוא סופר פשוט וקל להכנה, אבל ממש חשוב לעקוב אחרי ההוראות כדי לקבל את התוצאה המושלמת, שימו לב שאומנם להשתמש בחמאה רכה או הקצפתה לא נשמע קריטי, אך הן אלו שיבטיחו את הפריכות של העוגיות מבחוץ.

הבצק לעוגית שוקולד ציפס הכי טעימות בעולם
הבצק לעוגית שוקולד ציפס הכי טעימות בעולם

עוגיות שוקולד מושחתות מושלמות מתאימות כמעט לכל אירוע, בין אם זה חג ואתם מארחים אורחים, או מתארחים בעצמכם ולא רוצים להגיע בידיים ריקות, סתם כעוגיות ביתיות לשבת או אפילו בתור עוגיות לקוקילידה ביתית בימי הקיץ החמים.

חמשת הטיפים שלי לעוגיות שוקולד צ'יפס המושלמות:

  1. אל תשטחו את העוגיות: כשאנחנו משאירים את בצק העוגיות עגול, מעבר לזמן שאנחנו חוסכים, לאחר האפייה, העוגיות ישתטחו מעצמן ואנחנו נקבל עוגיות שמנמנות קרנצ'יות בקצוות ורכות במרכז
  2. אל תתפשרו על שוקולד לא איכותי: העוגיות שוקולד צ'יפס האלו טעימות גם עם השוקולד הכי זול בסופר, אך אם תבחרו להשתמש במטבעות שוקולד שמורכב מלפחות 35% מוצקי קקאו, שוקולד מריר או חלב, תקבלו תוצאה הרבה יותר טובה. חוץ מזה שהשוקולד לא יימס לחלוטין ויישאר בצורת המטבעות שבו קיבלתם אותו. באותו נושא- אל תפחדו לשלב בין שוקולד מריר לחלב, זה ייתן תוצאה אפילו יותר עשירה בטעמים.
  3. לא לערבוב יתר: שימו לב! בשונה ממתכונים של לחמים, כשמדובר בעוגיות שוקולד צ'יפס אנחנו נעדיף לא לערבב את התערובת יותר מדי, אלא רק עד שהיא תגיע למרקם אחיד. יותר מדיי זמן ערבוב ייצור לנו עוגיות קשות וכבדות
  4. עוגיות קטנות – זמן אפיה קצר יותר: שימו לב, אם אתם אוהבים עוגיות שוקולד צ'יפס קטנות, אתם צריכים להוריד את זמני האפייה שלכם, כי ככל שהעוגייה קטנה יותר – כך היא תהיה מוכנה מהר יותר.
  5. כשהעוגיות מוכנות הן עדין רכות: אל תחכו שהעוגיות שוקולד צ'יפס שלכם יתקשו בזמן האפייה, העוגיות צריכות לקבל צבע שחום יפה וזהו, לאחר שנוציא את המגש מהתנור העוגיות יתקשו באוויר החדר.
עוגיות שוקולד ציפס מושלמות רגע לפני האפייה
עוגיות שוקולד ציפס מושלמות רגע לפני האפייה

אז עכשיו שלמדתם איך מכינים עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות, אין סיבה שלא תצליחו

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • סך הכל זמן: 40 דקות
  • כמות מנות: 25 עוגיות

מצרכים

  • ביצה
  • 3 כפות סוכר לבן
  • 6 כפות סוכר חום
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 125 גרם חמאה
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • כפית מלח, עדיף מלח גס
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 250 גרם קמח
  • 1/2 1 כוסות פצפוצי שוקולד, או שוקולד קצוץ

אופן ההכנה

  • 1)

    נחמם את התנור ל- 150 מעלות.

  • 2)

    נמיס את החמאה כחצי דקה במיקרו ונקציף אותה יחד עם הסוכר במיקסר בערך חצי דקה עד שנקבל מרקם אוורירי.

  • 3)

    נוסיף את תמצית הוניל והביצה ונקציף שוב למשך חצי דקה נוספת.

  • 4)

    בקערה נפרדת נערבב אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וקמח. נוסיף את התערובת בהדרגה למיקסר כשהוא על מהירות נמוכה. שימו לב, לא לערבב יותר מדיי, רק עד לתוצאה של בצק אחיד.

  • 5)

    נוסיף את השוקולד ונערבב מעט.

  • 6)

    נקח תבנית אפייה עם נייר אפיה ונתחיל ליצור כדורים קטנים (ממש בגודל כדורי שוקולד) נסדר אותם על התבנית ברווחים.

  • 7)

    נאפה למשך 20 דקות, שימו לב שהעוגיות עדין רכות- וזה בסדר.

הערות

  • העוגיות יוצאות רכות מהתנור, כדי לדעת שהעוגייה באמת מוכנה, חשוב לשים לב לצבע של העוגיות, הן אמורות להתחיל להשחים.
  • את העוגיות שוקולד צ'יפס שהכנתם, אפשר לשמור בקופסא אטומה במשך שבוע לפחות
  • אם אתם אוהבים, אתם יכולים להוסיף יחד עם השוקולד גם אגוזים, אוכמניות ופקאנים.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא