מתכון לעוגיות גרנולה קראנצ'יות וטעימות בטירוף!

אוכל ביתי בקלות
עוגיות גרנולה פרווה מתכון

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 20 דקות

כמות מנות: 25 עוגיות

עוגיות גרנולה הן עוגיות שאני ממש אוהבת, אני בדרך כלל מכינה אותם בימי שבת, לצד העוגיות שוקולד צ'יפס שלי, וככה יש בבית עוגיות מתוקות ועוגיות ניטרליות, אחת שוקולד צ'יפס מושחת ואחת עוגיות גרנולה בריאות, ואיזו הרגשה מדהימה של בית יש כשהעוגיות יושבות בצנצנת על השיש!

אגב, אלו עוגיות גרנולה פרווה, כך שהן בהחלט מתאימות גם כעוגיות של שבת למי ששומר הפרדה מלאה של שש שעות, כי בשבת יש כל כך הרבה ארוחות בשריות וקצת קשה למצוא נשנוש שעונה על ההגדרה הזו, אגב, בדיוק בגלל זה יש לי את המתכון הזה! את המתכון של העוגיות גרנולה האלו, קיבלתי מחמתי שרון, אישה דתיה (ומקסימה) היא מכינה אותם כל שבוע באופן קבוע כבר שנים ארוכות, הן עוגיות קלות ומהירות להכנה– כמו שאנחנו אוהבים, והיום, אחרי כל כך הרבה פעמים שהכנתי אותן, אני מכינה אותן ב-10 דקות עבודה בדיוק.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • סך הכל זמן: 40 דקות
  • כמות מנות: 25 עוגיות

מצרכים

  • כוס שיבולת שועל עבה
  • 2 כפות שומשום
  • כפית אבקת אפיה
  • 3 כפות קמח לבן
  • קורט קינמון טחון
  • 3 כפות אגוזי מלך קצוצים
  • ביצה
  • 2 כפות גדושות סוכר לבן
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 1 1/2 כפיות דבש
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ, או חלב

אופן ההכנה

  • 1)

    נחמם את התנור ל-180 מעלות.

  • 2)

    בקערה נערבב את כל המצרכים היבשים יחד.

  • 3)

    בקערה נוספת נערבב את החומרים הרטובים היטב ונאחד בין הקערות. (עדיף להעביר את היבשים לתוך הרטובים כדי שלא ייאבד חומר)

  • 4)

    נשים בתבנית של התנור נייר אפיה ונתחיל ליצור את העוגיות (חשוב לעבוד עם ידיים רטובות)- ניצור עיגולים קטנים ונשטח אותם מעט, נניח אותם בתבנית במרווחים קטנים.

  • 5)

    נאפה בתנור 20-25 דקות עד שהעגיות יקבלו צבע חום בהיר אחיד ויפה, נמתין שיתקררו ונאחסן בקופסא אטומה.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא