מוקפץ עוף מתכון מנצח

אוכל ביתי בקלות
מוקפץ עוף וירקות

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 25 דקות

כמות מנות: 4

היום אני שמחה לשתף איתכם מתכון מצוין של נודלס מוקפץ עם עוף ברוטב אסיאתי מתקתק ועשיר בטעמים. את המתכון הספציפי הזה, הכנתי במשך שנים מהראש, בכל פעם שיניתי קצת את הירקות והמרכיבים, וכמו כל פעם שמאלתרים, פעם יצא מושלם ופעם פחות – עד שנמאס לי וישבתי לרשום את המתכון שלי באופן מדויק, כך שמעתה ואילך תמיד יצא לי הכי טעים שיש.

אז קדימה, בואו נכין יחד את המתכון של החזה עוף מוקפץ שתמיד מצליח!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות
  • סך הכל זמן: 35 דקות
  • כמות מנות: 4

מצרכים

  • 1/2 קילו חזה עוף
  • חבילת אטריות נודלס
  • 5 שיני שום
  • חבילת פטריות
  • 3 יחידות גמבה
  • 3 בצלים
  • יחידה גזר
  • 1/2 כרוב לבן
  • 2 כפות דבש
  • 4 כפות סויה בהירה
  • 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 3/4 כפית מלח
  • כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1)

    נחתוך את החזה עוף לרצועות, נעביר לקערה יחד עם עף דבש ו2 כפות סויה ונכניס למקרר לשעה

  • 2)

    נכין את האטריות לפי הוראות היצרן, אם אתם מסתבכים קחו סיר, תמלאו במים חכו שירתח ותוסיפו את האטריות וכפית מלח, אחרי כמה דקות תטעמו ותבדקו שמוכן.

  • 3)

    ביינתים נכין את הירקות, נחתוך את הגזר, הבצלים, הכרוב והגמבה לרצועות(לקלף את הגזר והבצל), נחתוך את השום והפטריות לפרוסות.

  • 4)

    נקח מחבת רחבה ונטגן את רצועות העוף ללא הרוטב כמעט כד שהן מוכנות (3/4 בישול) ונעביר לצלחת.

  • 5)

    בווק או במחבת הרחבה נתחיל לבשל את הירקות, נתחיל מהבצל והגזר, לאחר 3-4 דקות נוסיף את הגמבות, 3-4 דקות נוסיף את הכרוב, 3-4 דקות נוסיף את הפטריות.

  • 6)

    שכל הירקות בושלו מעט נוסיף את הנודלס תוך כדי ערבוב.

  • 7)

    נוסיף את התבלינים, דבש, סויה וצ'ילי ואת רצועות החזה עוף.

  • 8)

    נערבב היטב, נבשל למשך 3-4 דקות ונגיש.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא