מתכון לסופגניות אפויות בתנור שאי אפשר להפסיק לאכול

אוכל ביתי בקלות
מתכון לסופגניות אפויות בתנור

זמן הכנה:

זמן בישול:

כמות מנות: 10

אין משפט שאני יותר שונאת מאשר "אוכל שלא עושה רגשות אשם" הוא מייצג תפיסה שאני ממש סולדת ממנה, יחד עם זאת, ברור לי שסופגניות שאנחנו מטגנים בשמן עמוק הן ממש לא בריאות ולא כדאי לצרוך מהן הרבה (בטח במסגרת של שמונה ימים) לכן, תמיד כשאני מארחת בחנוכה אני אוהבת לעשות דווקא סופגניות בתנור, את המתכון הזה הכנתי כבר עשרות פעמים והוא תמיד יצא מאוד מוצלח, רק חשוב להקפיד על זמני התפחה מספקים כי בחנוכה בדרך כלל כבר קר ולוקח לבצק יותר זמן לתפוח.

אז יאללה, בואו נכין ביחד את המתכון של הסופגניות האפויות בתנור הכי טעים, רך ואוורירי שתכינו.

פריסת הדפסה
  • כמות מנות: 10

מצרכים

  • 4 כוסות חד פעמיות קמח, (כ-400 גרם קמח)
  • כף שמרים יבשים
  • חצי כפית מלח
  • חצי כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • כפית תמצית וניל
  • רבע כוס שמן
  • כוס מים פושרים

אופן ההכנה

  • 1)

    בקערת המיקסר נשים את כל הרכיבים חוץ מהמלח ונערבב בעזרת וו לישה, לאחר מספר דקות נוסיף את המלח גם כן, עד לקבלת בצק אחיד ורך. אם הבצק דביק מדיי, תוסיפו מעט קמח.

  • 2)

    נכסה את הבצק למשך כשעה, עד שיכפיל את נפחו.

  • 3)

    לאחר שהבצק תפח נחלק אותו ל- 10 חלקים שווים, אפשר להעזר במעט שמן על הידיים, בעדינות נגלגל כל חתיכה לצורת עיגול (מושלמת ככל האפשר) ונניח במגש אפייה עם נייר נצמד.

  • 4)

    נתפיח את הכדורים למשך 40 דקות נוספות או עד שיכפילו את נפחן (בחורף זה עלול להיות יותר זמן) בינתיים נדליק את התנור על 170 מעלות, למעלה ולמטה.

  • 5)

    כשהסופגניות תפחו, נכניס לתנור למשך חצי שעה, עד שהן יקבלו צבע שחום יפה

  • 6)

    נוציא מהתנור את הסופגניות ונחכה שהן יתקררו לפני השלב הבא.

  • 7)

    כשהסופגניות קרות, נפדר באבקת סוכר ואיזה מילוי שאתם אוהבים: ריבה, שוקולד, ריבת חלב ועוד. אני ממליצה לכם לעשות חור קטן עם סכין ואז להכניס את המילוי באמצעות שקית זילוף לחור שיצרנו, בגלל שהסופגניות חוממו בתנור ולא בשמן השכבה העליונה שלהן פחות מאפרת חיתוך בעזרת הצנטר של שקית הזילוף.

טיפים והערות

אם אתם משתמשים בריבת תות של סופגניות, מומלץ לדלל אותה עם כמה טיפות מים לפני שמזלפים לסופגניות.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא