מתכון לקציצות אפונה וכרפס שאתם חיבים להכין!

אוכל ביתי בקלות
קציצות בקר ואפונה מתכון

זמן הכנה:

זמן בישול:

כמות מנות: 5

מתכון קל להכנה שתמיד מצליח ויוצא טעים! מושלם לארוחת צהרים מהירה שכל הילדים אוהבים וגם המבוגרים. אני אוהבת להכין את הקציצות קטנות קטנות, ככה הן נשארות רכות ומתפצחות בפה בכל ביס מחדש.

את המתכון הזה הכנתי לראשונה לגמרי בטעות, כאב לי הראש ורציתי ללכת לישון אבל הוצאתי בשר בוקר להכין ארוחת צהרים ליום למחרת, וככה יצא שפתחתי את המקפיא וראיתי את האפונה, אלתרתי עוד כמה מרכבים מהמקרר וזרקתי כמה תבלינים לסיר, יום למחרת, טעמתי לראשונה מהקציצות ורצתי למחברת שלי, מהר מהר לתוב כל מה ששמתי, שלא אשכח! מאז אלו קציצות שאני מכינה המון, לפחות פעם בשבוע שבועיים, אני הכי אוהבת את המנה הזו עם אורז לבן אחד אחד, השילוב של שניהם פשוט מנצח.

יאללה, בואו נתחיל להכין את הקציצות עם האפונה הכי טעימות שיש.

פריסת הדפסה
  • כמות מנות: 5

מצרכים

לקציצות

  • 1/2 קילו בשר טחון
  • בצל גדול, מגורד ללא נוזל
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות סודה לשתייה מבקבוק מוגז
  • כפית ראס אל חנות
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות פירורי לחם

לרוטב

  • 4 גבעולי קרפס
  • 500 גרם אפונה ירוקה קפואה (שקית)
  • 2 בצלים ביינונים
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1.5 כוסות מים רותחים
  • כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

  • 1)

    נכין את הקציצות- בקערה עמוקה נלערבב את כל מצרכי הקציצות היטב, נכסה ונכניס למקרר ל-25 דקות.

  • 2)

    ביינתים נכין את הרוטב- נקלף ונחתוך את הבצל לרצועות, נחתוך את הכרפס לרצועות.

  • 3)

    נטגן את הבצל עד להזהבה ונוסיף את התבלינים, שקית אפונה קפואה, כרפס,כוס וחצי מים רותחים ונביא לרתיחה.

  • 4)

    נוציא את קערת הבשר ונתחיל להכין קציצות ולפזר בסיר עם הרוטב, ננמיך את האש ונבשל 20 דקות עם מכסה סגור.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא