תבשיל עוף בטאג'ין עם פירות יבשים

אוכל ביתי בקלות
עוף ופירות יבשים מתכון

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 3 שעות

כמות מנות: 6

בכל פעם כשבא לי להרשים, אני מוציאה את התותחים הכבדים, שיספקו תפאורה למנה ממש פשוטה. מנה כזו שזמן העבודה שאני משקיעה עלייה לא עובר את ה-10 דקות. ואם עדין לא הבנתם, התותח הכבד שלי הוא סיר הטאג'ין שלי, סיר טאג'ין, כזה שקונים בחנויות ציוד למטבח ב-100-150 שקלים. הטאג'ין כבר יעשה את העבודה, הן מהבחינה של להרשים את האורחים והן מהבחינה של התבשיל שיצא בסוף – תבשיל עוף רך ומתוק שאי אפשר להפסיק לאכול.

ואל דאגה, ניתן לעשות את התבשיל הזה גם בלי טאג'ין פשוט תדאגו שכל זמן הבישול העוף יהיה מכוסה והאדים שיצטברו בו במהלך האפיה כבר יעשו את העבודה.

אז קדימה, בואו נכין ביחד את המתכון החגיגי של תבשיל עוף עם פירות יבשים שמכינים בטאג'ין.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 3 שעות
  • סך הכל זמן: 5 שעות
  • כמות מנות: 6

מצרכים

  • 6 יחידות שוקיים עוף
  • 6 יחידות קרעיים עוף
  • 200 גרם משמשים מיובשים
  • 200 גרם צימוקים
  • 200 גרם שזיפים מיובשים ללא גרעין
  • 100 גרם אגוזי מלך מקולפים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כוסות יין אדום
  • 2 כפות דבש
  • כף סוכר חום
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית כורכום
  • כפית קינמון
  • כפית כמון
  • כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות מלח

אופן ההכנה

  • 1)

    נערבב בקערה גדולה את כל המצרכים.

  • 2)

    נעטוף את הקערה בניילון נצמד ונכניס למקרר להשרייה של שעתיים.

  • 3)

    נדליק את התנור ל- 160 מעלות.

  • 4)

    נעביר את כל תכולת הקערה לטאגין/תבנית אפייה, נסגור ונכניס לתנור ל- 3-4 שעות.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא