עוגת קרם שניט של סבתא – העוגה הכי טעימה בעולם

אוכל ביתי בקלות
מתכון לעוגת קרם שניט

זמן הכנה:

זמן בישול:

כמות מנות: 12 חתיכות מכובדות

אף פעם לא התעכבתי כל כך הרבה על הכותרת כמו במתכון הזה, כל אחד קורא לעוגה הזו בשם אחר וזה בלבל אותי לגמרי, אבל בואו נסכים שלא משנה אם אתם קוראים לעוגה הזו קרמשניט במחובר או קרם שניט בנפרד, או בכלל מילפיי או נפוליאון זה העוגה הכי טעימה שיש.

כשהייתי קטנה, עוגת קרם שניט היתה העוגה האהובה עליי, סבתא שלי זיכרונה לברכה, היתה נוהגת להכין אותה המון, אך בגלל שבבית הקפידו על זמנים בין אכילת בשר לחלב, בכל פעם שהיינו מגיעים לסבא וסבתא לארוחת שישי הייתי רצה למטבח לגנוב חתיכת עוגה לפני הקידוש. ואם אתם חושבים שזה הספיק לי, אתם טועים כי גם אחרי ארוחת השישי (הכי טעימה בעולם יש לציין, בכל זאת אין על אוכל של סבתא) הייתי מתכננת לעוד חתיכה מהעוגה, וסבתא היתה מבטיחה לי שבבוקר היא תחתוך לי חתיכה גדולה גדולה, וכך היה מדיי שבת.

המתכון לעוגת קרם שניט שלפניכם הוא סופר פשוט, בדיוק כמו של סבתא, אפשר להכין אותו גם עם בצק עלים לקרמשניט שקונים מוכן, אך אני אוהבת את הגרסה של הבצק עלים הקפוא, כי ככה סבתא היתה עושה. וזה מטורף כמה בסוף התהליך מתקבלת עוגה יפה ומרשימה בכלום עבודה, כמו שאצלנו אוהבים – מתכונים קלים להכנה ומרשימים.

אז הינה מתכון לעוגת הקרמשניט של סבתא הכי טעים בעולם, וזה בכלל לא משנה אם אתם קוראים לזה קרמשניט, עוגת נפוליאון או מילפיי.

פריסת הדפסה
  • כמות מנות: 12 חתיכות מכובדות

מצרכים

  • חבילה בצק עלים קפוא, מופשר, (500 גרם)
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה, (2 מכלים שלמים)
  • 600 מ"ל חלב , (2.5 כוסות)
  • 2 חבילות אינסטנט פודינג
  • אבקת סוכר לפיזור מעל העוגה

אופן ההכנה

  • 1)

    קודם כל, אם בצק העלים שלכם לא מופשר, תפשירו אותו.

  • 2)

    נחמם תנור ל-180 מעלות ונרפד תבנית תנור בנייר אפייה.

  • 3)

    כשתנור הגיע ל-180, נחתוך חתיכה מבצק העלים בגודל התבנית שלנו, נניח בעדינות על תבנית התנור את הצק ונחורר מעט עם מזלג, לאחר מכן, נניח על הבצק נייר אפייה ועליו תבנית תנור נוספת.

    בעצם ניצור "סנדוויץ'" תבנית תנור, נייר אפיה, בצק עלים מחורר, נייר אפייה ותבנית תנור. אנחנו עושים את זה כדי שהבצק שלנו לא יתנפח ויישאר דק.

    שימו לב – ניתן לפזר מעט סוכר חום על הבצק כדי לקבל בצק מקורמל וחום

  • 4)

    נכניס בזהירות את התבניות לתנור ונאפה במשך 40 דקות.

  • 5)

    לכשעברו 40 דקות, נוציא את הבצק מבין התבניות (בזהירות, זה חם!) ונחתוך את הבצק ל-2 חתיכות שוות. חתיכה אחת תשמש אותנו לתחתית לעוגה והשנייה לחלק העליון.

    אם אתם רוצים עוגה גדולה יותר, תכינו 2 חתיכות של בצק בגודל התבנית תנור שלכם ואל תחתכו אותם, אל תשכחו להכפיל כמויות לקרם שאנחנו נכין עכשיו.

  • 6)

    כעת נכין את הקרם, בקערת מיקסר עם וו בלון או בעזרת מיקסר ידני, נקציף את השמנת המתוקה, האינסטנט פודינג והחלב עד קבלת קצפת יציבה מאוד.

  • 7)

    כעת נרכיב את העוגה: נניח על צלחת הגשה יפה את אחת מחתיכות הבצק המוכן שלנו ועליו את הקרם שהכנו נשטח ונעצב את הקרם שלנו בעזרת פלטה או לקקן ולסיום נניח את חתיכת הבצק השנייה.

    יש הנוהגים לחתוך את הבצק בצורת רינג מרובע ולהכין את העוגה בתוך הרינג, ככה יוצאת להם עוגה משורטטת

  • 8)

    להגשה, נפזר מעל העוגה אבקת סוכר, ניתן לקשט עם פירות טריים.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא