אם יש עוגה שאני ממש אוהבת, זו עוגת אוראו פרווה. ואני יודעת, אני אומרת את זה על כל מתכון כאן, אבל העוגה הזו באמת תפסה מקום מיוחד בלב שלי. מדובר בעוגה קלה להכנה, מרשימה בטירוף, וכיפית להכנה כשאתם מחפשים קינוח פרווה לארוחה חגיגית או על האש, ורוצים להרשים את כולם מבלי להתפשר על הטעם.
היתרון הגדול של העוגה הזו הוא שהיא גם פרווה וגם טבעונית, מה שאומר שכולם יכולים ליהנות ממנה, כולל מי שמחפש קינוח ללא מרכיבי חלב או מוצרים מהחי. הטעם? ממש כמו עוגת שמנת רגילה – אף אחד לא יאמין שיש בה תחליפי חלב!
כשאתם מכינים את העוגה בתבנית עגולה (בקוטר 24 ס"מ), היא יוצאת מרשימה במיוחד ונותנת תחושה של עוגה מושקעת – כל זה תוך 10 דקות של עבודה בלבד! זהו מתכון פשוט, קליל, ומהנה שכל אחד חייב לשמור לעצמו, כי הוא כל כך מתאים לכל מצב.
למה להכין עוגת אוראו פרווה?
הסיבה המרכזית היא שמדובר בקינוח פרווה טבעוני מושלם שאף אחד לא יאמין שהוא נטול חלב. זהו קינוח קליל ומתאים לאירועים משפחתיים, על האש, או פשוט כשמתחשק לכם עוגה טעימה ולא כבדה מדי אחרי ארוחה בשרית. עוגת האוראו הזו גם מושלמת למי שמחפש קינוח שמתאים לטבעונים או למי שמעדיף להימנע ממוצרי חלב – מבלי להתפשר על הטעם. ואם כל זה לא מספיק, היא כל כך מהירה להכנה שממש קשה למצוא תירוץ לא להכין אותה!
איך לשמור את העוגה טרייה?
אם נשארו לכם שאריות מהעוגה (מה שכנראה לא יקרה, אבל ליתר ביטחון), אפשר לשמור אותה במקרר למשך 3-4 ימים בקופסה אטומה. העוגה נשארת טרייה ורכה, וכל המרקמים נשמרים מעולים גם אחרי כמה ימים. העוגה לא מתאימה להקפאה, לכן עדיף להכין כמות שתספיק להיום ולמחר, ולהתענג על כל ביס כשהיא טרייה וטעימה.
אז קדימה, בואו נכין יחד עוגת אוראו פרווה טבעונית – קלה להכנה, מרשימה בטירוף, וטעימה להפליא! 😋