מתכון לסלט יווני קלאסי

אוכל ביתי בקלות
סלט יווני מתכון

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול:

כמות מנות:

אם יש מטבח שיש לי חולשה אמיתית אליו, זה המטבח היווני (טוב נו, גם האיטלקי) ובעייני, גולת הכותרת המטבח הזה הוא הסלט היווני הקלאסי והניצחי. הרי ביוון כמו ביוון, אי אפשר לשבת לארוחה מבלי להזמין צלחת סלט ענקית שמגיע עם מלפפונים, עגבניות, פלפלים בצבעים, בצל, זיתים וגבינה יוונית טובה, תוסיפו לזה את הרוטב של הסלט היווני וקיבלנו את המנה הכי מוצלחת במטבח היווני.

אז קדימה, בואו נכין יחד את המתכון של הסלט היווני שלי, 10 דקות עבודה והסלט מוכן.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות

מצרכים

לסלט

  • 4 עגבניות בשלות
  • 5 מלפפונים
  • 2 בצלים סגולים
  • 1 פלפל צהוב או ירוק
  • כוס זיתים קלמטה
  • 200 גרם גבינה פטה או בולגרית
  • אורגנו

רוטב לסלט

  • כף חומץ
  • מיץ מלימון שלם סחוט
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • קורט אורגנו
  • לא חובה: מעט צלפים

אופן ההכנה

  • 1)

    את העגבניות נחתוך לקוביות גדולות, על ידי חיתוך לאורך העגבנייה ל-3 ואז ל-4 חלקים.

  • 2)

    את המלפפונים נחתוך לפרוסות דקות

  • 3)

    את הפלפל, נחתוך לרצועות דקות וקצרות

  • 4)

    את הבצל נחתוך לחצי ולפרוסות דקות ונפריד בין שכבות הבצל

  • 5)

    נערבב את כל הירקות שחתכנו, יחד עם הזיתים וקוביות הגבינה שלנו ונערבב היטב יחד עם מרכיבי הרוטב.

Notes

ניתן להוסיף גם 3 עלי חסה, זה לא כל כך נהוג בסלטים היוונים אך מוסיף הרבה.

מומלץ לבחור זיתים שחורים גדולים ולא מהסוג "המקומט".

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא