איך תזונה בריאה יכולה לעזור להפרעות קשב וריכוז

אוכל ביתי בקלות
אוכל בריא

הפרעות קשב וריכוז ADHD הן הפרעות נוירו-התפתחותיות המשפיעות על ילדים ומבוגרים כאחד. הסימפטומים כוללים חוסר תשומת לב, היפראקטיביות ואימפולסיביות. הטיפול בהפרעות אלו כולל לרוב תרופות, אך גם לתזונה יש תפקיד חשוב בשיפור הסימפטומים. אם אתם או אחד מהילדים שלכם סובלים מהפרעות קשב וריכוז- המאמר הזה עבורכם! ריכזנו המלצות לתזונה שיעזרו לכם, אז בואו נתחיל

חשיבות השומן של אומגה 3

  • שיפור תפקוד המוח – מחקרים הראו כי חומצות שומן אומגה 3, הנמצאות בעיקר בדגים שמנים כמו סלמון, מקרל וטונה, יכולות לשפר את תפקוד המוח ולסייע בהפחתת סימפטומים של ADHD חומצות אלו חיוניות להתפתחות המוח ולתפקודו התקין, וישנם ממצאים המצביעים על כך שהן יכולות לעזור בשיפור הקשב והריכוז ולחסוך מבדק מוקסו.
  • תוספי תזונה – במקרים שבהם קשה לשלב מספיק אומגה 3 בתזונה היומית, ניתן לשקול תוספי תזונה המכילים אומגה 3. אך חשוב להתייעץ עם רופא לפני התחלת כל תוסף.

שמירה על רמות סוכר יציבות

  • מניעת קפיצות סוכר – רמות סוכר לא יציבות בדם יכולות להוביל למצב רוח לא יציב, עייפות וחוסר ריכוז. שמירה על רמות סוכר יציבות באמצעות תזונה מאוזנת יכולה לסייע בהפחתת סימפטומים של הפרעות קשב. מומלץ להימנע ממזונות עשירים בסוכר מעובד ולהעדיף פחמימות מורכבות, כמו דגנים מלאים, קטניות וירקות שורשיים.
  • ארוחות קטנות ותכופות – אכילת ארוחות קטנות ותכופות במהלך היום יכולה לסייע בשמירה על רמות סוכר יציבות בדם. חשוב לשלב בכל ארוחה חלבונים, שומנים בריאים ופחמימות מלאות.

חשיבות ויטמינים ומינרלים

ברזל

ברזל חיוני לתפקוד התקין של המוח, וחוסר בברזל יכול להחמיר את סימפטומי ההפרעות קשב. מקורות טובים לברזל הם בשר אדום רזה, עוף, דגים, קטניות וירקות ירוקים עליים.

אבץ ומגנזיום

אבץ ומגנזיום גם הם חיוניים לתפקוד המוח. מחקרים הראו כי ילדים עם ADHD נוטים לסבול מחוסרים במינרלים אלו. מקורות טובים לאבץ כוללים בשר, מוצרי חלב ודגנים מלאים, בעוד שמגנזיום נמצא בשפע באגוזים, זרעים, קטניות וירקות ירוקים.

ויטמין B6

ויטמין B6 מהווה חלק חשוב בתהליך הייצור של נוירוטרנסמיטרים כמו דופמין וסרוטונין, הקשורים לתפקודי המוח והמצב הרגשי. מקורות טובים לויטמין B6 כוללים דגים, עוף, תפוחי אדמה ובננות.

הימנעות ממזונות מעובדים

  • תוספי מזון – תוספי מזון כמו צבעי מאכל, חומרים משמרים וסוכרים מעובדים יכולים להחמיר את סימפטומים, כדאי גם להימנע ממזונות מעובדים ולהעדיף מזונות טבעיים ומזינים.
  • גלוטן וחלב – ישנם אנשים שמדווחים על שיפור בסימפטומים לאחר הוצאת גלוטן או מוצרי חלב מהתזונה. חשוב לבצע שינויים אלו בהנחיית דיאטנית או רופא ולבדוק את השפעתם באופן פרטני.
  • שמירה על הידרציה – שתייה מספקת של מים חשובה לתפקוד התקין של המוח ולהפחתת סימפטומים. התייבשות יכולה להוביל לעייפות, חוסר ריכוז ומצב רוח ירוד. מומלץ לשתות כ-8 עד 12 כוסות מים ביום ולהימנע ממשקאות ממותקים.

לסיכום

בסופו של דבר, תזונה בריאה ומאוזנת יכולה לשחק תפקיד חשוב בשיפור סימפטומי הפרעות קשב וריכוז. שילוב חומצות שומן אומגה 3, שמירה על רמות סוכר יציבות, צריכת ויטמינים ומינרלים חשובים והימנעות ממזונות מעובדים עשויים לתרום לשיפור הקשב, הריכוז וההתנהגות ולחסוך טיפול רגשי לילדים על הדרך. יחד עם זאת, חשוב לזכור כי כל שינוי תזונתי צריך להיעשות בהנחיית אנשי מקצוע.

לכתבה הקודמת לכתבה הבאה