מתכון ללזניה בשרית שאתם חייבים להכין!

אוכל ביתי בקלות
לזניה בשרית מתכון

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול: 40 דקות

כמות מנות: 6

לזניה היא מאכל שכולם אוהבים נכון? השילוב הזה של עלי פסטה עם שכבות בשר ורוטב עגבניות סמיך, יש יותר טעים מזה? אין אחד שיכול להגיע לתבנית לזניה חמה לא, אני בטוחה בזה!

את המתכון שלפניכם, הכנתי כבר עשרות פעמים וכל פעם נדמה לי שהפעם יצא טעים יותר אפילו מהפעם הקודמת וכעת אני מעבירה אותו אליכם, בלב שלם, כי אני פשוט יודעת ובטוחה שגם לכם הוא יצא הכי טעים. גם כאן, כמו שאני תמיד אוהבת ודוגלת, מדובר במתכון קל להכנה, שנראה סופר מרשים שאפשר לקחת איתנו כשמתארחים אצל חברים או משפחה, או סתם להכין באמצע שבוע כארוחת צהרים זריזה.

אז לפניכם עוד רעיון לארוחה שמכינים בסיר אחד, או במקרה שלנו בתבנית אחת ואוכלים כל המשפחה יחד, בהנאה אדירה. קדימה, בואו נתחיל להכין לזניה בשרית טעימה וקלה להכנה!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • סך הכל זמן: 1 שעה
  • כמות מנות: 6

מצרכים

  • 400 גרם רסק עגבניות
  • בצל גדול, קצוץ
  • 500 גרם בשר טחון
  • 12 דפי לזניה
  • עגבניה מגורדת
  • 4 שיני שום כתושות
  • 3.5 כוסות מים רותחים

מצרכים לתיבול הבשר

  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

מצרכים לתיבול רוטב העגבניות

  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית סוכר
  • כפית אורגנו יבש

אופן ההכנה

  • 1)

    נכין את הבשר- נקח מחבת ונטגן את הבצל עד להזהבה, נוסיף את הבשר הטחון והתבלינים ונבשל עד שמשנה צבעו (כ-4 דקות).

  • 2)

    נכין את הרוטב- ביינתים, בסיר נוסף נטגן את השום כחצי דקה, נוסיף את העגבנייה המגורדת ונערבב למשך דקה נוספת.

  • 3)

    נוסיף את רסק העגבניות, התבלינים לרוטב והמים הרותחים לסיר, מתבלים ומבשלים על אש גבוהה למשך 5 דקות.

  • 4)

    נחמם את התנור ל-180 מעלות.

  • 5)

    מערבבים את הבשר הטחון לסיר עם הרוטב ומערבבים.

  • 6)

    נקח תבנית אפייה ונתחיל לבנות את הלזניה- הרבה רוטב, שכבת עלי לזניה, שכבת בשר וכך הלאה. חשוב שמעל לשכבה העליונה ביותר נשפוך רוטב.

  • 7)

    נכסה את התבנית בנייר כסף ונאפה למשך חצי שעה, לאחר חצי שעה נוריד את הכיסוי ונבשל 10 דקות נוספות.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא