איך לסדר מגש גבינות כמו במסעדות?
הזמנתם את החברים לערב יין וגבינות? או אולי בכלל הגיע שבועות ואתם רוצים לפנק את המשפחה במגש גבינות מפנק ביתי, זה לא משנה מה הסיבה. מגש גבינות מושקע תמיד מתקבל בברכה.
במדריך הבא, נעבור על כל האלמנטים שהכי חשוב להניח במגש הגבינות, כך שיראה מקצועי, מזמין והכי חשוב – קלאס באפס מאמץ!
בחירת כמות הגבינות במגש גבינות לפי כמות האנשים
ראשית, עלינו להחליט אילו גבינות אנו רוצים להניח על המגש, בדרך כלל מקובל להניח 4-5 סוגי גבינות קשות, וגבינה נוספת רכה. כמובן שכמות הגבינות וכמות הגרמים שתקנו היא נגזרת של כמות הסועדים, אם מדובר בארוחה בה מגש הגבינות הוא "עוד" תוספת על השולחן, 30-40 גרם גבינה קשה לאדם אמורה להספיק, אם מדובר בערב גבינות ויין, 120 גרם לאדם בדרך כלל עושה את העבודה, אך תמיד אפשר לפנק בכ-130-140 גרם, תלוי כמובן בכמה אתם אוהבים גבינות.
איפה קונים גבינות טעימות?
ראשית, הבחירה הטבעית היא כמובן מעדניית גבינות שכונתית, בדרך כלל במקומות כאלו יש מגוון רחב ועשיר של גבינות מכל הסוגים, גם בסופרים שעובדים על איכות ולא כמות, כמו קשת טעמים, סופרמרקט וטיב טעם בדרך כלל תמצאו מעדניית גבינות עשירה.
אילו גבינות מומלץ לשים במגש גבינות?
בגלל שכל מגש הוא שונה, וכמות הטעמים על המגש תלויה בכמות הסועדים, וכמובן – בכל מעדניה מבחר שונה, קצת קשה לי להמליץ על גבינה מסוימת. אך אני תמיד משתדלת לגוון בין סוגי הגבינות הבאות, ולדאוג שלכל אחת יהיה יייצוג על המגש שלי:
- גבינה למריחה- הכוונה בגיבנה רכה היא לממרח, אתם יכולים לבחור בין בולגרית למריחה, גבינת שמנת בתוספת שום שמיר, או חלקה, גבינת פטה עיזים למריחה ועוד (כל הדוגמאות האלו נמכרות גם בסופרים רגילים)
- גבינה כחולה – אני יודעת שלא כולם אוהבים, אך אם אתם אוהבים, מומלץ לשלב גבינה כחולה אחת, אתם יכולים להתייעץ עם המוכר במעדניה בקשר לרמת החריפות של הגבינה ולהתאים אותה לחייך הסועדים, אך אני ממליצה לכם לא לוותר עליה, גם אם מדובר בכמות קטנה.
- גבינות חצי קשות כמו גאודה, קשקבל, רוקפור וצ'דר. (אני אוהבת להניח צ'דר כי היא טעימה ומוסיפה צבע למגש.
- גבינות קשות כמופרמזן, גרנה פאדנה, גרוייר, מנצ'גו ופקורינו (השתיים האחרונות מומלצות במיוחד.
- גבינות רכות כמו גבינת עיזים, ברי, קממבר, כדורי לאבנה או סנט מור.
- גבינות בטעמים – שימו לב שכמעט כל אחת מהגבינות שציינתי תוכלו למצוא במעדיניות בתוספת טעם, כלומר, ברי פקאן, קממבר כמהין ועוד. אני אוהבת לקנות לפחות 2 גבינות בטעם. (יש אין סוף טעמים ותוכלו למצוא גבינות עם פיסטוק, פירות יער, פלפל חריף ועוד ועוד, הרשימה לא נגמרת)
תוספות נלוות במגש
כדי להפוך את מגש הגבינות למקצועי באמת, נוסיף מספר אלמנטים שיוסיפו למגש טקסטורה, טעם וצבע. הינה מספר דוגמאות מתאימות:
- קרקרים או לחם טעים כמעט בכל מגש אני מניחה קרקרים או לחמים, הם משתלבים נהדר עם הגבינות הרכות ועוזרים לתחושת שובע.
- קערית קטנה עם דבש – אחד הדברים שאני הכי אוהבת הוא לתבול גבינה קשה בדבש, תנסו את זה גם 😉
- פירות וירקות – זה יכול פלפלונים, עגבניות שרי, ענבים, זיתים, קווי, תאנים, תותים ועוד. תורם לצבע ולטעמים.
- ריבות – ריבה טובה יכולה להיות תוספת נפלאה למגש גבינות מפואר.
- אגוזי מלך ושקדים – מוסיפים טקסטורה וצבע ייחודי למגש.
- עלי תבלין – שטפו לכם 2-3 עלי טימין או כל תבלין אחר שאתם אוהבים, זה יעזור להוסיף מימד נוסף למגש.
סידור המגש, או במילים אחרות – איך לעצב מגש גבינות שיראה כמו מיליון דולר
- ראשית, נתחיל בחיתוך הגבינות, אני תמיד אוהבת לבקש מהמוכר במעדניית הגבינות לפרוס לי לפחות 2 גבינות לפרוסות עבות. בבית, אני מוסיפה לחתוך את הגבינות הקשות בצורת קוביות או גפרורים ואת עיגול הקממבר אני נוהגת לחתוך כעוגה.
- אחרי שסיימנו במלאכת החיתוך, נסדר את הגבינות על המגש שלנו, הם יהוו בסיס ומסביבם נניח את שאר התוספות.
- אם ברצונכם להניח קערית עם גבינה רכה, דבש או ריבה, זה הזמן להניח אותה במיקום נוח על המגש.
- לאחר מכן, נוסיף את פרוסות הלחם או הקרקרים, ובעצם משלב זה, נוסיף את האלמנטים הגדולים ביותר תחילה, ולאט לאט נעבור לאלמנטים הקטנים ביותר, כמו הזיתים, הענבים וכו.
- לסיום, ניתן להניח על הגבינות שומשום שחור, או עלי תבלים שיוסיפו צבע למגש ויהפכו אותו למקצועי באמת.
- לבסוף, ניתן להוסיף מספר קסמים על הגבינות ולהוסיף סכני גבינות אם אחת הגבינות אינה חתוכה.