מוס שוקולד קינוח כוסות קל וטעים

אוכל ביתי בקלות
מתכון למוס שוקולד

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול:

כמות מנות: 6

מחפשים מתכון למוס שוקולד קל וטעים? כזה שמכינים בעשר דקות ושוכחים במקרר עד שמוכן? מצאתם.

את המתכון הזה אני אוהבת להכין כשאין לי כוח להכין משהו מסובך לשבת, אך עדין חשוב לי שיהיה משהו מתוק לקפה של שבת בבוקר. הוא ממש קליל וכל מה שצריך 2 טבלאות שוקולד ושני מכלי שמנת מתוקה.

באיזה שוקולד להשתמש כשמכינים מוס שוקולד?

אני ממליצה לכם להשתמש ביחס של 75% שוקולד מריר (חבילה וחצי) – 25% שוקולד חלב (חצי חבילה), ככה אתם תהנו מכל העולמות, לא מריר מדיי ולא מתוק מדי.. בכל מקרה, לא הייתי שמה יותר מחבילת שוקולד חלב אחת כי זה יהפוך את המוס לנוזלי מדיי.

כמו תמיד, אני ממליצה לכם להשתמש בשוקולד מריר איכותי, 70% ממוצקי קקאו.

אפשרויות שדרוג למתכון מוס שוקולד

אם אתם רוצים, כשהמוס מוכן, ניתן להכין קצפת פשוטה (במיקסר חבילת שמנת מתוקה להקצפה 38%, 3 כפות אבקת סוכר וכף אינסטנט פודינג) ולזלף מעל המוס, ניתן לקשט גם בשברי מקופלת, פירות טריים או נשיקות מרנג.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • סך הכל זמן: 3 שעות
  • כמות מנות: 6

מצרכים

  • 200 גרם שוקולד , איזה שאתם אוהבים
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • יחידה שקית זילוף, לא חייב, אפשר למזוג גם עם כף

אופן ההכנה

  • 1)

    נחתוך את השוקולד לקוביות קטנות.

  • 2)

    נקח קערה ונשים בה חצי מכמות השמנת יחד עם השוקולד המריר ונמיס בין דקה לדקה וחצי.

  • 3)

    את השמנת שנותרה שופכים לקערת מיקסר ומקציפים עד שמקבלים קצפת יציבה.

  • 4)

    נערבב בעדינות (קיפולים) את השמנת יחד עם השוקולד המומס ונשפוך את המלית לשקית זילוף.

  • 5)

    נזלף את המוס שיצרנו לכוסות ונאחסן במקרר למשך 3 שעות להתייצבות.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא