מתכון למרק אפונה קרמי

אוכל ביתי בקלות
מתכון למרק אפונה קרמי

זמן הכנה:

זמן בישול:

כמות מנות:

מרק אפונה, מעבר לכך שהוא טעים ומחמם ביום חורפי, הוא גם מקור מצוין לחלבון, לברזל ולשאר ויטמינים ומינרלים טובים, וחוץ מזה שאפונה הוא קטניה דלת קלוריות, כך שהוא יכול להיות טוב גם למי מכם שבתהליך דיאטה. מעבר לזה, הוא תמיד בה בטוב – בארוחה חלבית או בשרית ואפילו כארוחה שלמה. הטעם שלו משתלב בקלות עם טעמים אחרים!

אחד הטיפים הכי טובים שאני יכולה לתת לכם בקשר להכנת המרק הזה הוא בסיום הבישול, לטחון את המרק באמצעות מוט בלנדר, שיגרום למרק לקבל מרקם קטיפתי מושלם וחלק.

אז קדימה, בואו נכין מרק אפונה קל וטעים להכנה.

פריסת הדפסה

מצרכים

  • בצל
  • 3 גזרים
  • 3 שיני שום
  • 1 1/2 כוסות אפונה יבשה או קפואה
  • צרור פטרוזיליה
  • 3 ליטר מים
  • כפית כמון
  • חצי כפית פלפל גרוס
  • כפית מלח

אופן ההכנה

  • 1)

    ראשית נגרד את הגזר והשום בפומפייה ואת הבצל נקצוץ דק ככל האפשר

  • 2)

    בסיר עמוק נטגן את הבצל עם מעט שמן עד להזהבה.

  • 3)

    לאחר מכן נוסיף את הגזר והשום ונטגן כ-2 דקות נוספות

  • 4)

    נוסיף את התבלינים והאפונה (אפשר להשתמש באפונה יבשה, מומלץ להשרות אותה כ-12 שעות לפני במים או באפונה קפואה/משימורים) מערבבים היטב ומוסיפים את המים. מורידים את האש ללהבה נמוכה.

  • 5)

    מומלץ לערבב את המרק מדיי פעם. לאחר כשעה, נוסיף את הפטרוזיליה והמלח.

  • 6)

    המרק אפונה שלכם מוכן אך אני ממליצה לכם לטחון אותו באמצעות מוט בלנדר לקבלת מרקם קרמי מושלם.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא