טירמיסו מתכון קל וטעים במיוחד

אוכל ביתי בקלות
עוגת טירמיסו מתכון

זמן הכנה: 20 שעות

זמן בישול:

כמות מנות: 6-8

טירמיסו הוא אחד הקינוחים האיטלקיים שאני הכי אוהבת. יש משהו בקינוח האוורירי הזה שמורכב משכבות של גבינת מסקרפונה משובחת, בישקוטים טבולים בקפה, וטעמים עדינים של קקאו – שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו.

למרות שיש כאלו שמכינים את הטירמיסו כקינוח אישי בכוסות, אני מעדיפה להכין אותו כעוגה בתבנית אחת גדולה. למה? קודם כל, זה הרבה יותר מהיר ופשוט להכנה, ושנית, אין כמו ה"יישור" של העוגה – פעולה קטנה ומתוקה שאני מתמחה בה 😉.

הגרסה שלי לטירמיסו היא ללא ביצים. אני אישית מעדיפה להימנע מאכילת ביצים חיות, ואחרי שניסיתי את המתכון הזה עם ובלי ביצים, אני יכולה לומר בביטחון מלא שהטירמיסו יוצא מושלם גם בלי ביצים חיות. התוצאה היא קינוח קליל, טעים, ומשובח שמתאים לכל אחד, בלי התעסקות מיותרת וחשש מביצים חיות.

טיפים להכנה מושלמת של טירמיסו

הטירמיסו הוא קינוח פשוט להכנה, אבל יש כמה דברים שכדאי לשים לב אליהם כדי שהתוצאה תהיה מושלמת. קודם כל, חשוב להשתמש במסקרפונה איכותית כדי שהקרם יהיה עשיר ואוורירי. בנוסף, כשמטבילים את הבישקוטים בקפה, אל תשאירו אותם בקפה יותר מדי זמן – הם צריכים להיות טבולים קלות, כדי שלא יתפרקו.

כדאי להכין את הטירמיסו כמה שעות מראש (או אפילו יום קודם) ולהניח לו לנוח במקרר. זה יאפשר לכל הטעמים להתמזג ולקבל את המרקם המושלם. לפני ההגשה, אני ממליצה לפזר שכבה נדיבה של קקאו מעל כדי להעניק לקינוח טעם משלים וקצת מרירות שמאזנת את המתיקות.

איך לאחסן את הטירמיסו?

הטירמיסו נשמר היטב במקרר בקופסה אטומה עד 3 ימים, והוא אפילו משתפר ככל שעובר הזמן. אם אתם רוצים להכין אותו מראש לאירוע או ארוחה, אין שום בעיה – הוא יחכה לכם במקרר ויהיה מוכן בדיוק בזמן.

אז קדימה, בואו נכין יחד טירמיסו מסקרפונה טעים ופשוט, שיהיה כל כך קשה להפסיק "ליישר"! 😋

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 20 שעות
  • סך הכל זמן: 10 שעות
  • כמות מנות: 6-8

טירמיסו ללא ביצים מתכון

מצרכים

  • 2 יחידות שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל)
  • יחידה גבינת מסקרפונה(250 מ"ל)
  • כפית תמצית וניל
  • 65 גרם אבקת סוכר
  • 360 מ"ל אספרסו, למי שאין אספרסו שיכין 360 מ"ל מים רותחים ו3 כפות קפה נמס מעורבבים
  • 2 שרוולים עוגיות ביסקוטי לטירמיסו
  • 40 גרם אבקת קקאו לקישוט

אופן ההכנה

  • 1)

    נתחיל בהכנת הקפה, אם יש לכם מכונת אפרסו תכינו 360 מ"ל ותשפכו לקערה רחבה כזו שנוכל לטבול בה את הביסקוטים, אם אין לכם תקחו קערה שימו בה 360 מ"ל מים חמים ו3. כפות קפה נמס ותערבבו היטב עד שלא יהיו גושים.

  • 2)

    נכין את המלית- נשפוך לקערת המיקסר את הקצפת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר ונפעיל למהירות בינונית עד לקבלת קצפת יציבה.

  • 3)

    נעביר למהירות איטית, נוסיף את המסקרפונה ואת תמצית הוניל ונערבב עוד כ-20 שניות להטמעתם בקצפת.

  • 4)

    נמשיך להכנת העוגה, נטבול את הבישקוטים בקפה, חשוב לטבול מ 2 הצדדים במהירות כדי שלא יהיו רכים (כ- 2 שניות סה"כ).

  • 5)

    נקח תבנית זכוכית (אני משתמשת בפיירקס) ונניח את הבישקוטים בצורה מסודרת על תחתית התבנית ככה שיכסו את כל התבנית.

  • 6)

    נקח את הקצפת שהכנו ונמרח חצי ממנה על הבישקוטים בעזרת לקקן, חשוב ליצור שכבה ישרה.

  • 7)

    נניח שכבה נוספת של בישקוטים ומעליהם את הקצפת שנשארה, ניישר שוב, נפזר מעל שכבת קקאו דקה ונכסה בנייר כסף.

  • 8)

    נכניס את העוגת טרמיסו למקרר ל8-10 שעות, נחתוך ונגיש.

איך לשדרג את הטירמיסו?

למרות שהמתכון הקלאסי הזה פשוט וטעים כפי שהוא, תמיד אפשר לשדרג אותו קצת. למשל, אפשר להוסיף מעט ליקר קפה או רום לקפה שבו טובלים את הבישקוטים – זה יוסיף מימד חדש של טעם וישדרג את המנה למבוגרים בלבד.

למי שמחפש טוויסט פירותי, ניתן לשלב פירות יער קפואים או טריים בין השכבות – הטעמים החמצמצים של הפירות יתחברו נהדר עם המתיקות העדינה של הקרם והקפה.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא