טירמיסו הוא אחד הקינוחים האיטלקיים שאני הכי אוהבת. יש משהו בקינוח האוורירי הזה שמורכב משכבות של גבינת מסקרפונה משובחת, בישקוטים טבולים בקפה, וטעמים עדינים של קקאו – שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו.
למרות שיש כאלו שמכינים את הטירמיסו כקינוח אישי בכוסות, אני מעדיפה להכין אותו כעוגה בתבנית אחת גדולה. למה? קודם כל, זה הרבה יותר מהיר ופשוט להכנה, ושנית, אין כמו ה"יישור" של העוגה – פעולה קטנה ומתוקה שאני מתמחה בה 😉.
הגרסה שלי לטירמיסו היא ללא ביצים. אני אישית מעדיפה להימנע מאכילת ביצים חיות, ואחרי שניסיתי את המתכון הזה עם ובלי ביצים, אני יכולה לומר בביטחון מלא שהטירמיסו יוצא מושלם גם בלי ביצים חיות. התוצאה היא קינוח קליל, טעים, ומשובח שמתאים לכל אחד, בלי התעסקות מיותרת וחשש מביצים חיות.
טיפים להכנה מושלמת של טירמיסו
הטירמיסו הוא קינוח פשוט להכנה, אבל יש כמה דברים שכדאי לשים לב אליהם כדי שהתוצאה תהיה מושלמת. קודם כל, חשוב להשתמש במסקרפונה איכותית כדי שהקרם יהיה עשיר ואוורירי. בנוסף, כשמטבילים את הבישקוטים בקפה, אל תשאירו אותם בקפה יותר מדי זמן – הם צריכים להיות טבולים קלות, כדי שלא יתפרקו.
כדאי להכין את הטירמיסו כמה שעות מראש (או אפילו יום קודם) ולהניח לו לנוח במקרר. זה יאפשר לכל הטעמים להתמזג ולקבל את המרקם המושלם. לפני ההגשה, אני ממליצה לפזר שכבה נדיבה של קקאו מעל כדי להעניק לקינוח טעם משלים וקצת מרירות שמאזנת את המתיקות.
איך לאחסן את הטירמיסו?
הטירמיסו נשמר היטב במקרר בקופסה אטומה עד 3 ימים, והוא אפילו משתפר ככל שעובר הזמן. אם אתם רוצים להכין אותו מראש לאירוע או ארוחה, אין שום בעיה – הוא יחכה לכם במקרר ויהיה מוכן בדיוק בזמן.
אז קדימה, בואו נכין יחד טירמיסו מסקרפונה טעים ופשוט, שיהיה כל כך קשה להפסיק "ליישר"! 😋