סחלב מתכון קל וטעים

אוכל ביתי בקלות
סחלב חם מתכון קל

זמן הכנה: 2 דקות

זמן בישול: 7 דקות

כמות מנות: 4

אחד הדברים המנחמים ביותר בחורף הוא משקה סחלב חם, עם מעט קינמון ואגוזים קצוצים מעל, וחוץ מזה איזה ריח מדהים זה עושה? אני כותבת את המתכון הזה ביום שרבי של סוף אוקטובר ושוקלת ברציונת לסגור את החלונות בבית, להדליק מזגן ולהכין לי סחלב חם.

סחלב הוא משקה כזה שאי אפשר להגיד לו לא, הוא מחמם את הגוף והלב בעוצמות שאני לא יודעת איך להסביר, מענין אם כר הבנתם שנפלתם על מישהי שמכורה לסחלב בכל רמ"ח אבריה.

סחלב משקה חם
סחלב משקה ביתי

אם אתם שואלים את עצמכם איך מכינים סחלב, אז תדעו שיש 2 אפשרויות:

  • אבקת סחלב מוכנה: הראשונה היא לקנות אבקת סחלב ולהיצמד להוראות המתכון
  • משקה סחלב ביתי: להכין משקה סחלב מאפס ממצרכים שיש לכולנו, ולמזלו זה לוקח בדיוק 10 דקות עבודה (והגזמתי).

אנחנו נכין היום את האופציה השנייה הכנת משקה סחלב ביתי מאפס, מתכון קל שלוקח בקושי 10 דקות עבודה ומתאים לארבעה כוסות.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 2 דקות
  • זמן בישול: 7 דקות
  • סך הכל זמן: 10 דקות
  • כמות מנות: 4

מצרכים

  • 4 כפות סוכר
  • 5 כפיות מי ורדים
  • 6 כפות קונפלור
  • 4 כוסות חלב
  • קינמון

אופן ההכנה

  • 1)

    נניח סיר על אש קטנה ונערבב היטב את הסוכר יחד עם 2 כוסות חלב.

  • 2)

    בקערה נפרדת נערבב 2 כוסות חלב וקורנפלור, נשפוך את הקורנפלור בהדרגה ונערבב היטב כדי שלא יהיו גושים.

  • 3)

    נשפוך את קערת החלב והקורנפלור לסיר, נוסיף מי ורדים ונערבב היטב. נבשל עד שנקבל מרקם סמיך, חשוב לערבב באופן קבוע.

  • 4)

    נעביר לכוסות הגשה, נפזר קינמון ונגיש.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא