מתכון לסלט בורגול

אוכל ביתי בקלות
מתכון לסלט בורגול

זמן הכנה:

זמן בישול:

כמות מנות: 4

סלט בורגול הוא סלט שמגיע אלינו מהמטבח הערבי והוא משתלב נפלא בכל ארוחה, בין אם מדובר בארוחת חג כבדה, על האש מפוצץ או ארוחת גבינות מפנקת. כף או שתיים מהסלט בסיום הארוחה ותרגישו רעננים ומתוקים. אני אוהבת להכין את המתכון הזה ביום שישי בכמות גדולה, ככה הוא נשאר גם לתחילת השבוע כתוספת לארוחות השונות. ויש לי סוד – הוא הכי טעים אחרי כמה ימים (או שעות) שהטעמים השונים הופכים לטעם אחד יחיד ומיוחד.

יש הרבה שמכירים את הסלט כסלט טבולה וזה בדיוק אותו הדבר אז זה מעולה – המתכון לסלט טבולה זהה למתכון לסלט בורגול 🙂

אז קדימה, בואו נכין יחד מתכון לסלט בורגול טעים וקל להכנה ❤️

פריסת הדפסה
  • סך הכל זמן: 20 דקות
  • כמות מנות: 4

מתכון לסלט בורגול טעים מאוד שמכינים תוך כמה דקות

מצרכים

  • 1.5 כוסות בורגול
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1.5 כפיות מלח
  • 0.5 כפית פלפל שחור
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 0.5 צרור נענע
  • 2 יחידות לימון
  • 3 יחידות עגבניות גדולות
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • 1)

    נקח קערה ונשפוך אליה את הבורגול והמים החמים, נכסה במגבת ונמתין 15 דקות, עד לספיגת הנוזלים.

  • 2)

    ביינתים נשטוף ונקצוץ את הירוקים (פטרוזיליה ונענע) ונוסיף לקערת הבורגול.

  • 3)

    נשטוף ונקצוץ את העגבנייה ונכניס גם לקערה.

  • 4)

    נוסיף את שאר המרכיבים – מיץ מ-2 לימונים, שמן, תבלינים – מערבבים היטב ומגישים.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא