טנזיה מרוקאית – המתכון של סבתא ג'ולי

אוכל ביתי בקלות
טנזיה מרוקאית - המתכון של סבתא ג'ולי

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 20 דקות

כמות מנות:

סבתא ג'ולי היקרה שלי תמיד הייתה מכינה טנזיה מדהימה, במיוחד לט"ו בשבט או לכל אירוע חגיגי אחר. היא הייתה מתחילה לבשל מוקדם בבוקר, כשהניחוחות המתוקים של הפירות היבשים המקורמלים היו מתפשטים ברחבי הבית, והמנה הזו הייתה מסמלת עבורנו את החג והחגיגה. הטנזיה שלה הייתה עשירה בטעמים מתקתקים ומלאה בזיכרונות של ארוחות משפחתיות שמחות. לכבוד ט"ו בשבט הקרב ובא, אני שמחה לשתף אתכם במתכון של סבתא ג'ולי.

מה זה טנזיה מרוקאית?

טנזיה הוא מאכל יהודי-מרוקאי מסורתי, העשוי מפירות יבשים מקורמלים. מדובר במנה חגיגית שמוגשת לצד קוסקוס עבה או כתוספת לארוחה חגיגית בחגים ובשמחות. אחד הדברים המרתקים על הטנזיה הוא שהמנה הזו התפתחה במטבח של יהודי מרוקו ולא זלגה למטבחים הערביים, מה שהופך אותה לאייקון במטבח היהודי-מרוקאי המסורתי.

הטנזיה היא מנה שממלאת כל שולחן חג בצבעים וטעמים – השילוב בין הפירות היבשים והקרמול העדין מעניק למנה עומק מתוק ומרקם עשיר במיוחד. יש כאלו שנוהגים להוסיף לטנזיה בשר, כמו צלעות טלה, אבל המתכון המקורי של סבתא ג'ולי התמקד אך ורק בפירות היבשים – וזה מה שהופך אותו לכל כך מיוחד וטעים.

הסוד של סבתא ג'ולי – התיבול המיוחד

הטנזיה של סבתא ג'ולי תמיד קיבלה שדרוג בזכות התיבול המיוחד שלה. היא נהגה להוסיף קורט קינמון וציפורן כדי להעניק עומק נוסף לטעמים. התיבול הזה לא רק מעשיר את המנה, אלא גם נותן לה ניחוח מתוק וחגיגי שמזכיר את אווירת החגים של פעם.

למה להכין טנזיה בבית?

הקסם של טנזיה טמון בפשטות שלה – הפירות היבשים, התיבול העדין והקרמול העשיר יוצרים מנה שמשלבת בין מסורת לעומק טעמים מפתיע. היא מתאימה לכל שולחן חגיגי, לאירועים משפחתיים או לכל מי שרוצה להפתיע את האורחים שלו במנה יוצאת דופן. השילוב של טעמים מתוקים ומלוחים גורם לכל ביס להיות חגיגה של טעמים, וזה בדיוק מה שהופך את המנה הזו לבלתי נשכחת.

אז קדימה, בואו נכין יחד את המתכון של סבתא ג'ולי לטנזיה מתוקה, מפנקת וטעימה 😋

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • סך הכל זמן: 15 דקות

מתכון לטנזיה מרוקאית קל להכנה שהולך מושלם עם קוסקוס

מצרכים

  • 5 כפות סילאן
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 חופן אגוזי מלך
  • 1 חופן בוטנים
  • 1 חופן קשיו
  • 1 חופן שומשום
  • 1 כוס מים חמים
  • 2 יחידות בצל גדול
  • 15 יחידות משמש מיובש
  • 15 יחידות שזיפים מיובשים
  • 120 גרם צימוקים
  • 15 יחידות תאנים מיובשות

אופן ההכנה

  • 1)

    נשים את כל הפירות היבשים בקערה, נשפוך עליה מים רותחים ונשרה למשך 15 דקות, נסנן ונשים בצד.

  • 2)

    נמשיך בחיתוך הבצל לרצועות.

  • 3)

    נקח סיר קטן עם שמן ונטגן את הבצל עד להזהבה.

  • 4)

    נוסיף את הסילאן וכל התבלינים ונערבב היטב.

  • 5)

    נוסיף את כל הפירות היבשים וכוס מים חמים, נערבב, נוסיף מים חמים ונבשל על אש נמוכה עד לאידוי המים.

  • 6)

    ביינתים במחבת נפרדת נשים מעט שמן ונטגן (נקפיץ) את האגוזי מלך, הקשיו והבוטנים עד שיקבלו צבע יפה (כ- 6 דקות)

  • 7)

    נוסיף את האגוזים שקלינו לסיר, נערבב היטב, נוסיף שומשום, נעביר לצלחת ונגיש.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא