מתכון ללזנית גבינות הכי טעימה שאכלתם!

אוכל ביתי בקלות
לזניה גבינות מתכון

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול: 35 דקות

כמות מנות: 8

אחרי שהעלאתי את המתכון הדגל שלי ללזניה בשרית והוא התקבל אצלכם באהבה גדולה (תודה 🥰) הגיע הזמן לגרסא החלבית, שהאמת אני לא בטוחה איך עוד לא שיתפתי איתכם את המתכון הזה, במקור, זה מתכון שדודה שלי, רוני, תמיד הכינה בשבועות, ואחרי שחגגנו יחד שנתיים ברציפות, הבנתי שהגוף שלי זקוק למנה הזו בזמנים תקופים יותר והכרחתי אותה לשתף איתי את המתכון המצוין שלה (ותאמינו לי, זה לא היה פשוט).

אז תודה רבה לרוני, שהגתה את המתכון המושלם הזה והסכימה לשתף אותו עם כולנו. ועכשיו, לא משנה אם אתם מחפשים מתכון ללזניה חלבית לחג השבועות או סתם לארוחת ערב ספונטנית וזריזה במהלך השבוע, search no more כי זה ה-מתכון עבורכם.

הצעות לשדרוג והערות –

  • גבינות: את השמנת המתוקה והגבינה הלבנה לא הייתי מחליפה, אך אם אין לכם קשקבל או מוצרלה בבית, תחליפו אותה עם גבינה מגורדת רגילה או פרמז'ן. את הבולגרית ניתן להחליף בכל גבינה קשה אחרת, כמו פטה או צפתית, אבל במקרה כזה כדי להוסיף עוד כפית מלח לפחות.
  • בלי עגבניות טריות? כן, בלי. ככה זה אצלנו, כל המתכונים פשוטים וזריזים. אם אתם ממש מתעקשים אתם יכולים לגרד 6-7 עגבניות בינוניות, אבל היום יש בסופרים עגבניות מרוסקות סופר איכותיות וטעימות שבאמת אין צורך. תקפידו רק להשתמש בעגבניות מרוסקות ללא חומרים משמרים.
  • הצעות שדרוג והגשה אני ממליצה לכם להניח מעל הלזניה מספר עלי בזיליקום טרי ולגרד כמה גבינות בחלק העליון של הלזניה, כי בתנור הגבינות האלו ישחימו ויעניקו אקסטרה טעם למנה.

אז קדימה, בואו נתחיל להכין יחד את לזנית הגבינות הכי טעימה וקלה שיש.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 35 דקות
  • סך הכל זמן: 55 דקות
  • כמות מנות: 8

מצרכים

  • 9 דפי לזניה
  • קופסאת שימורים עגבניות מרוסקות
  • 4 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום כתושות
  • חבילת עלי בזיליקום
  • כפית מלח
  • 15 גרם קמח לבן
  • 1.5 כוסות חלב
  • 150 גרם גבינת מוצרלה או קשקבל מגורדת
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • מיכל שמנת מתוקה להקצפה
  • 200 גרם גבינה בולגרית
  • 50 גרם חמאה

אופן ההכנה

  • 1)

    נחמם את התנור ל-180 מעלות.

  • 2)

    נקח סיר בו נמיס את החמאה, נוסיף את הקמח והחלב בהדרגה תוך כדי ערבוב ונבשל עד שהרוטב יהיה סמיך. נוסיף את כל הגבינות יחד עם מיכל שמנת מתוקה ומלח ונערבב היטב.

  • 3)

    נקח סיר נוסף ונטגן את השום בשמן זית, נוסיף את עלי הבזיליקום וקופסאת עגבניות מרוסקות ונבשל במשך 10 דקות.

  • 4)

    נתחיל בסידור הלזניה- בתבנית לתנור ונשפוך מהסיר עם רוטב העגבניות לתחתית, נסדר עלי לזניה שיכסו את כל רוטב העגבניות ומעל נשפוך מבלילת הגבינות שהכנו, נשים שכבת עלי לזניה וכך שוב. אני ממליצה לכם תוכלו לפזר גבינות קשות על הלזניה לפני שאתם מכניסים לתנור.

  • 5)

    נכניס לתנור לאפייה של כ-35 דקות ונגיש.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא