סבתא ג'ולי היקרה שלי הכינה מדיי טו בשבת (או סתם מאורע משמח) טנזיה ענקית ועשירה בטעמים, והיום אני נרגשת לשתף איתכם את המתכון שלה, לכבוד טו בשבת הקרב ובא.
טנזיה הוא מאכל מרוקאי – יהודי העשוי מפירות יבשים מקורמלים שנהוג לאכול ליד קוסקוס עבה בחגים ושמחות, הטנזיה מזוהה מאוד עם המטבח היהודי – מרוקאי, שבאופן דיי מפתיע לא זלג מהמטבחים המרוקאים או הערביים, אלא ממש נוצר במטבח של יהודי מרוקו. עם השנים המאכל עבר גלגולים ויש כאלו שנוהגים להכין את טנזיה יחד עם צלעות טלה, אך היום אנחנו נתמקד במנה המקורית והמיוחדת שמורכבת אך ורק מפירות יבשים מקורמלים.
אז קדימה, בואו נכין ביחד את המתכון של סבתא ג'ולי לטנזיה מתוקה וטעימה😋