מתכון לכנפיים על האש

אוכל ביתי בקלות
מתכון לכנפיים על האש

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 10 דקות

כמות מנות: 1 קילו כנפיים

המתכון הזה לכנפיים על האש הוא אחד האהובים עליי, ולא רק אני אומרת את זה – בכל פעם שאנחנו עושים על האש, המרינדה הזו לכנפיים הופכת לכוכבת הערב. במבט ראשון, המרינדה אולי נראית פשוטה, אבל היא תמיד מצליחה לגרוף מחמאות, אפילו מאלה שלא חובבים במיוחד כנפיים. המרינדה מתקתקה במידה הנכונה, וברגע שהכנפיים מונחות על הגריל הן מקבלות קירמול מושלם שמדגיש את הפריכות של העור ויוצר טעם עמוק ועשיר.

הסוד של המתכון הוא בקומבינציה המושלמת בין המרכיבים – המתקתקות, החריפות והקצת חמיצות מתחברות יחד ויוצרות איזון מושלם. כשהכנפיים נצלות על האש, כל הטעמים הללו נכנסים לפעולה והופכים את המנה למשהו שקשה להפסיק לאכול. אני באמת חושבת שברגע שתנסו את המתכון הזה, הוא יהפוך לחלק קבוע מהתפריט שלכם כשאתם עושים על האש.

למה כנפיים על האש כל כך אהובות?

כנפיים הן אחד החלקים הכי מהנים לאכילה – הן קטנות, קראנצ'יות, והמון אנשים אוהבים את השילוב בין הבשר הרך לעור הפריך. מעבר לזה, על האש הכנפיים מקבלות טעם מיוחד בזכות הצלייה על הגריל והקרמול של המרינדה שמעשירה את הטעמים.

טיפים לצלייה מוצלחת של כנפיים על האש

  • מרינדה מושלמת: תנו לכנפיים לשבת במרינדה לפחות שעתיים לפני הצלייה. אם יש לכם זמן, עדיף להשרות אותן למשך הלילה – זה יאפשר לטעמים לחדור פנימה בצורה טובה יותר.
  • חום הגריל: כשאתם צולים את הכנפיים, חשוב לא להתחיל על חום גבוה מדי. התחילו בחום בינוני כדי שהכנפיים יתבשלו מבפנים, ורק לאחר מכן הגבירו את החום כדי לקבל את הפריכות והקירמול.
  • סיבוב תכוף: כדי לוודא שהכנפיים נצלות בצורה אחידה ולא נשרפות, הקפידו להפוך אותן לעיתים קרובות על הגריל.

אז קדימה, תפנו מקום על הגריל והכינו את המרינדה המדהימה הזו לכנפיים. אני מבטיחה לכם שזו תהיה מנה שלא תשכחו!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • סך הכל זמן: 20 דקות
  • כמות מנות: 1 קילו כנפיים

מצרכים

  • 1 קילו כנפיים
  • 6 כפות קטשופ
  • 2 כפות צ'ילי מתוק
  • רבע כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • חצי כפית אבקת שום
  • כפית פפריקה אדומה

אופן ההכנה

  • 1)

    ראשית, והכי חשוב- ננקה את הכנפיים היטב מכל הלכלוך שיש עליהם (שיערות סחוס וכו')

  • 2)

    נשים את כל המרכיבים בקערה יחד עם הכנפיים ונערבב היטב.

  • 3)

    אני מממליצה לכם לכסות את הקערה ולהכניס למקרר לשעה לפחות כדי שהטעמים ייספגו, אבל אם אין לכם זמן אפשר ישר להכין אותם

  • 4)

    במנגל או על מחבת פלנצ'ה רותח נניח את הכנפיים, כ-5 דקות מכל צד ונגיש חם – בתיאבון 😋

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא