פחזניות מתכון קל שתמיד מצליח

אוכל ביתי בקלות
פחזניות מתכון קל

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול: 40 דקות

כמות מנות: 20

אני יודעת שפחזניות זה מסוג המתכונים שעלולים להיות מאיימים אבל אנחנו באוכל ביתי בקלות וכאן כל המתכונים קלים ומפורטים, וזה בהתחייבות. אני אומרת לכם בלב שלם שהמתכון הזה הוא קל ויותר מזה – פירטתי לכם אותו לפרטי פרטים, ניסיתי לחשוב על כל טעות אפשרית שעלולה לגרום לפחזניות שלכם לא להצליח והכנסתי אותה למתכון ככה שבאמת, אין שום סיבה שלא תצליחו להכין פחזניות!!

עכשיו שימו לב, אם אתם רוצים אתם יכולים להכין פחזניות כמו בתמונה, שבעצם הראש שלהם חתוך וממלאים ממנו את הקצפת, או להשקיע מעט יותר ולמלא את הפחזניות מהתחתית שלהם וכך לקבל פחזנית כמו בקונדיטוריות הצרפתיות.

אז קדימה, בואו נכין ביחד את המתכון פחזניות הכי קל וטעים 😊

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • סך הכל זמן: 1 שעה
  • כמות מנות: 20

מצרכים

מצרכים לפחזניות:

  • 125 מ"ל מים
  • 125 מ"ל חלב
  • 115 גרם חמאה
  • 10 גרם סוכר
  • 5 גרם מלח
  • 140 גרם קמח
  • 3-4 ביצים

מצרכים לקצפת:

  • כוס שמנת מתוקה
  • כוס חלב
  • חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 4 כפות סוכר

אופן ההכנה

  • 1)

    ראשית, מחממים את התנור על 180 מעלות, למעלה ולמטה.

  • 2)

    בסיר גדול, נשים את החמאה, המים, החלב, הסוכר והמלח ונרתיח תוך כדי ערבוב מדי פעם.

  • 3)

    כשהתערובת רותחת, ננמיך את האש לאש נמוכה מאוד ונוסיף את הקמח בבת אחת ונערבב היטב באמצעות כף עץ, עד שהבצק יהיה אחיד וייפרד מדפנות הסיר, נשאיר על האש למשך 2 דקות על אש בינונית תוך כדי ערבוב.

  • 4)

    נעביר את הבצק לקערת המיקסר שלנו ונפעיל אותו על מהירות נמוכה עם וו גיטרה, הפעולה הזו נועדה לקרר את הבצק, שימו לב שלפעמים זה יכול לקחת גם 5 דקות וזה בסדר, תתקדמו לשלב הבא כשהקערה והבצק קרים לחלוטין (שלא תצא לכם ביצה מקושקשת במקום פחזניות)

  • 5)

    רק כשהבצק והקערה קרים, נוסיף 3 ביצים, כל פעם נוסיף ביצה אחת ורק שהיא נטמעת לחלוטין בבצק נתקדם לביצה הבאה.

  • 6)

    הבצק שצריך להתקבל הוא בצר מעט רך שאם נשים אותו בין 2 אצבעות הוא אמור להימתח ולא להיקרע. אם הבצק שלכם עדין לא נראה ככה, תערבבו את הביצה הרביעית בקערה ותוסיפו כל פעם קצת ביצה לבצק שלכם עד שהוא יגיע למרקם הרצוי.

  • 7)

    אחרי שהגעתם לתוצאה הרצויה, נעביר את הבצק לשקית זילוף עם צנטר כוכב משונן ונזלף על נייר אפיה עיגולים במרווחים שווים, שימו לב שהפחזניות תופחות באפיה אז אל תעשו אותן גדולות מדיי או צמודות מדיי.

  • 8)

    נכניס את הפחזניות לתנור למשך 35 דקות, או עד שאת מזהיבות ותופחות, שימו לב לא לפתוח את התנור במהלך האפיה הן יצנחו!

  • 9)

    כשהפחזניות מוכנות, נוציא אותן להצטננות מוחלטת לפני שנעבור להכנת הקרם

אופן הכנת הקצפת

  • 1)

    בקערת המיקסר (חשוב להקפיד שהיא יבשה ונקייה לחלוטין כי מים עלולים לשבור את הקצפת) נשים את כל מרכיבי הקצפת ונקציף באמצעות וו בלון עד לקבלת קצפת יציבה ותפוחה.

  • 2)

    נעביר את הקצפת לשקית זילוף עם צנטר משונן

הרכבת הפחזנית

  • 1)

    שימו לב שוב- אנחנו ממלאים את הפחזניות רק כשהן קרות לחלוטין. יש שני דרכים, האחת למלא את הפחזנית כמו ספוגניה והשנייה לחתוך את הפחזנית ולמלא אותה כמו בתמונה. הצורה השנייה קלה יותר אך תעשו את השיטה שאתם רוצים.

  • 2)

     מילוי כמו סופגנייה: באמצעות סכין ניצור חור קטן בתחתית של כל פחזנית ונמלא דרכו את הפחזנית בקצפת המוכנה, חשוב להחזיק את הפחזנית ולהרגיש איך היא מתמלאת כדי שהיא לא תתפוצץ, תעבדו לאט ובעדינות עד שתתפסו את הכמות הנכונה.

  • 3)

    מילוי הפחזניות כמו בתמונה: באמצעות סכין לחם נחתוך את הפחזניות שלו בחלק העליון, שימו לב שלא צריך לחתוך עד הסוף אלא להשאיר כ-15% מחובר. לאחר מכן, נזלף את הקצפת אל תוך הפחזניות ו"נסגור" אותך בחזרה באמצעות החלק העליון שחתכנו.

  • 4)

    נפזר אבקת סוכר מעל הסופגניות בנדיבות.

  • 5)

    את הפחזניות שומרים בקופסא אטומה במקרר, מומלץ לאכול באותו היום.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא