קוסקוס זה ה-מאכל שגדלתי עליו, סבתא שלי זכורנה לברכה, היתה אלופת הקוסקוסים, המלכה הבלתי מעוררת בהכנת הקוסקוס. בכל יום שישי, כל בני הדודים היו מגיעים אל סבא וסבתא ונהנים מארוחה של קוסקוס טוניסאי אמיתי ולקוסקוס הזה, לעולם לא יהיה תחליף.
אך כמתבקש מבלוג האוכל שלי, שמרכז בעיקר מתכונים קלים להכנה, הייתה חייבת להגיע למתכון של קוסקוס שאפשר להכין בקלות ומהירות. ותסלחו לי, אך את הקוסקוס בשקית שקונים – אני פחות אוהבת. את המתכון לקוסקוס במיקרו שלפניכם, אני דווקא ממש אוהבת ומכינה אותו הרבה פעמים, הוא ממש קל להכנה וממש תוך 12 דקות כבר יהיה לכם סיר קוסקוס מוכן וטעים.
אגב, מרוב שהמתכון הזה יוצא טוב, לא תמיד חייב אפילו להעביר את הקוסקוס במסננת בשלב האחרון, לפעמיים הקוסקוס יוצא כל כך מדויק שרק בעזרת המזלג אתם תגיעו לרמת קוסקוס מושלמת.
אז לכל הסקפטיים שבינכם – בואו נעשה הסכם, גם אם אתם לא מוכנים לשמוע על קוסקוס במיקרוגל, תנסו את המתכון הזה, פעם אחת ותחליטו לבד אם הוא טעים כמו המקור או לא.
1/2 כוס שמן קנולה, (חצי כוס חד פעמית, או לחילופין 100 מ"ל שמן)
3 כוסות מים חמים, (כוס חד פעמית, או לחילופין 200 מ"ל שמן)
כף שטוחה מלח
אופן ההכנה
1)
נקח קערה ונשפוך אליה 500 גרם סולת (חצי חבילה) ניצור במרכז הקערה גומה ואליה נמזוג את החצי כוס שמן, המלח ונכניס למיקרו ל- 3 דקות.
2)
נוציא את הקערה, נערבב היטב עם מזלג כדי לפרק גושים, נוסיף כוס חד פעמית של מים (200 מ"ל) שימו לב שאנחנו שופכים את המים רק בקצוות של הקערה ולא במרכז. ומחזירים למיקרוגל ל-3 דקות נוספות.
3)
כעת נחזור על הפעולה שנית – נפורר את הקוסקוס בעזרת מזלג, עד שאין גושים ונוסיף כוס מים נוספת בקצוות הקערה. נחזיר למיקרו ל-3 דקות נוספות
4)
נוציא את הקערה ונפורר את הקוסקוס שוב, כעת נוסיף כף שטוחה מאוד של מחר, נערבב שוב שלא יהיו גושים והמלח יתערבב בתוך הקוסקוס כמו שצריך. בשלב זה, נוסיף עוד כוס מים (אחרונה) בדפנות הקערה ונכניס למיקרו ל-3 דקות אחרונות
5)
כשהמיקרו מסיים לעבוד, נוציא את הקערה ונפורר היטב, הקוסקוס מוכן!!
6)
שלב בונוס למשקיעים – להעביר את הקוסקוס בנפה של קוסקוס לקבל קוסקוס חלק לחלוטין.