בלינצ'ס במילוי גבינות שכולם אוהבים

אוכל ביתי בקלות
בלינצ'ס מתכון פשוט להכנה

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול:

כמות מנות: 10

באמצע שבוע כשרוצים משהו מתוק, משהו לצד הקפה של שבת בבוקר או בכלל באירועים משמחים וחגים, אין דבר טעים שמזכיר את הבית של סבא כמו בלינצ'ס ממולא גבינה וריבה.

מה זה בלינצ'ס ומאיפה הוא הגיע?

בלינצ'ס, או בליני, הוא מאכל שמזכיר מאוד קרפ, אך בשונה מהקרפ הבלינצ'ס עבה יותר ומוגש ממולא עם גבינה או קצפת כקינוח לארוחה חלבית. הבלינצ'ס מגיע אלינו מהמטבח המזרח אירופאי, ואצל יהודי אירופה היה נהוג לאכול אותו במיוחד בשבועות ובחנוכה. הבלינצ'ס מוגש חם, בדרך כלל ממלוא בגבינה וריבה אך מדינות אחרות תמצאו אותו ממולא בבצל קצוץ עם שמנת חמוצה, סלמון או בשר.

סבא שלי, שהגיע מרומניה, אהב את המאכל הזה מאוד, במיוחד עם ריבה טעימה וסמיכה וקרם שמנת מתקתק.

אז אתם מחפשים את המתכון המושלם שיאפשר לכם להכין את הבלינצ'ס הטעים ביותר? אל דאגה, אני כאן כדי לחלוק איתכם מתכון קל ופשוט שתמיד מצליח ויוצא טעים, פשוט ללקק את האצבעות!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • סך הכל זמן: 20 דקות
  • כמות מנות: 10

מצרכים

מצרכים לבלינצ'ס

  • כף חמאה
  • 3 ביצים
  • 2.5 כוסות מים קרים
  • 0.5 כוס סוכר לבן
  • 3 כוסות קמח לבן
  • כפית תמצית וניל

מצרכים למילוי

  • גביע גבינה לבנה
  • גביע שמנת חמוצה
  • חצי כפית סוכר לבן
  • 1.5 כפות ריבה (אפשר ריבת תותים, אוכמניות, משמש וכו.), אפשר לשים צימוקים במקום, ככה שלא יהיה מתוק מדיי.

אופן ההכנה

  • 1)

    בקערה, נערבב היטב את כל הרכיבים של הבלינצ'ס חוץ מהחמאה, נערבב היטב עד שלא יהיו גושים. ניתן להשתמש בבלנדר חשמלי או מטרפה ידנית. עדיף להוסיף את הקמח בהדרגה תוך כדי הערבוב כדי לא ליצור גושים בבלילה.

  • 2)

    נקח את המחבת הכי רחבה שלנו, נחמם אותה על הגז ונוסיף את החמאה.

  • 3)

    בעזרת מצקת ניצוק מהבלילה למחבת, שימו לב- תיצרו שכבה דקה שתכסה את כל המחבת.

  • 4)

    אחרי כחצי דקה הופכים את הבלינצ'ס לטיגון מהצד השני, מניחים בצלחת וחוזרים על הפעולה עם כל הבלילה.

  • 5)

    נכין את המילוי: בקערה נערבב את כל מרכיבי המילוי.

  • 6)

    כשהבלינצ'ס מתקררים, אפשר להתחיל להרכיב אותם: נניח בקצה הבלינצ'ס מהמילוי שעשינו, נקפל את הקצוות מעט ונגלגל (כמו בתמונה)

  • 7)

    נסדר יפה על צלחת ונפזר מעט אבקת סוכר וקינמון  לקישוט (לא חייב)

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא