קינוח כוסות פיסטוק – מוס פיסטוק קל וטעים

אוכל ביתי בקלות
מתכון קינוח כוסות פיסטוק

זמן הכנה:

זמן בישול:

כמות מנות: 10 מנות

אין ספק שפיסטוק הוא הכוכב החדש בעולם הקינוחים. בשנים האחרונות, ראינו אותו בכל מקום – גלידוניות פיסטוק, מילקי פיסטוק, עוגות שמרים עם פיסטוק, ואפילו חטיפים כמו קראנצ' פיסטוק הפכו למוצרי חובה בכל בית. עם כל ההצלחה של הפיסטוק, זה היה רק עניין של זמן עד שאכין קינוח פיסטוק לכוסות שיהיה קל להכנה ומרשים להגשה.

הקינוח הזה נולד בערב שבו אירחתי חברים לערב איטלקי, עם פסטות, יין וגבינות. חשבתי שהמוס פיסטוק שהכנתי יתחבר הכי טוב ליין שהגשתי, אבל אחרי שהכנתי אותו שוב הבנתי שזה הרבה מעבר לזה – מדובר במתכון אלוהי שפשוט אין מצב שאני לא מעלה לבלוג המתכונים שלי, והינה אנחנו כאן היום 😊! זה קינוח מושלם לאורחים וגם פשוט להכנה, כך שתמיד כיף להפתיע איתו. עכשיו אני משתפת אותו איתכם כדי שגם אתם תוכלו ליהנות מהקסם הזה 😊

למה להכין את המתכון הזה?

מעבר לטעם הפיסטוק העשיר והקרמי, מדובר בקינוח מושלם להגשה אישית. הוא קל להכנה, דורש רק כמה מרכיבים פשוטים, ונראה מרשים במיוחד בכוסות אישיות. זה אחד מהקינוחים שאני תמיד חוזרת אליו כשאני צריכה משהו מהיר אבל מרשים לאורחים, ואין ספק שהוא כובש כל פעם מחדש.

איך לאחסן את את קינוחי הכוסות שנשארו?

אם במקרה נשארו לכם שאריות (וזה לא קורה הרבה!), תוכלו לשמור את קינוחי הכוסות במקרר לכמה ימים. מכסים בניילון נצמד או שומרים בקופסה אטומה, והם יישארו טעימים וטריים. כשאתם מוכנים להגיש שוב, פשוט תנו להם להתייצב כמה דקות בטמפרטורת החדר לפני ההגשה, והם יהיו בדיוק כמו חדשים.

פריסת הדפסה
  • כמות מנות: 10 מנות

מתכון לקינוח כוסות פיסטוק מתוק וטעים במיוחד, הכי קל להכנה שיש!

מצרכים

  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם שוקולד מריר/ חלב/ לבן
  • 5 כפות אבקת סוכר
  • 150 גרם פיסטוק ללא קליפה
  • 600 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 38%
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 3 כפות מחית פיסטוק
  • 10 כוסות לקינוחים

אופן ההכנה

  • 1)

    נקח קערה ונשפוך אליה את השמנת המתוקה, נשבור את השוקולד לקערה ונכניס למיקרו, נפעיל למשך כ- דקה וחצי עם הפסקה כל חצי דקה לערבוב עד שכל השוקולד יימס.

  • 2)

    נקח את הכוסות ונשים 2 כפות מקערת השוקולד שלנו בכל כוס.

  • 3)

    נתחיל בהכנת הקצפת- נקח מיקסר ונשפוך לקערה 500 מ"ל שמנת מתוקה ומתחילים בערבוב עם וו בלון עד לקבלת מרקם של גבינה.

  • 4)

    נוסיף את הסוכרים- 2 כפות סוכר לבן + 5 כפות אבקת סוכר ונערבב שוב למשך דקה.

  • 5)

    נוסיף את תמצית הוניל ומערבבים שוב לקבלת קצפת יציבה.

  • 6)

    מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים בתנועות קיפול עד להטמעת המחית בקצפת

  • 7)

    מעבירים את הקצפת לשקית זילוף ומזלפים בנדיבות קצפת לתוך כל כוס, מפזרים פיסטוקים קצוצים ומעט שוקולד קצוץ (אם נשאר לכם) ומכניסים למקרר ל-3-5 שעות.

איך לשדרג את המתכון?

יש המון דרכים לשדרג את קינוח הפיסטוק הזה. אפשר להוסיף שכבה של קראמבל או פירורי עוגיות בין שכבות המוס, כדי להוסיף מרקם פריך ומעניין בכל ביס. אם אתם רוצים להפוך את הקינוח לחגיגי יותר, אפשר לקשט כל כוס עם אגוזי פיסטוק קצוצים או שוקולד לבן מגורד מעל. רעיון נוסף הוא להוסיף שכבה של מחית פיסטוק בין שכבות המוס, שתוסיף עוד עומק של טעמים.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא