אורז ירוק – האורז הכי מיוחד שתאכלו

אוכל ביתי בקלות
אורז ירוק

זמן הכנה: 40 דקות

זמן בישול: 02 דקות

כמות מנות: 5-4

אורז ירוק, על שם מה? אורז ירוק הוא אורז שעשוי מאורז בשילוב כוסברה, פטרוזיליה ובצל שנטחנים דק דק ויוצרים סביב האורז שכבה דקה ועסיסית של טעם עז וטעים, כזה שאי אפשר לעמוד בפניו. המתכון לאורז הירוק שלי היא תוספת נפלאה לכל ארוחה באשר היא, היא שונה ומיוחדת משאר התוספות שאתם בטח כבר מכירים, והצבע העז של האורז פשוט גונב את כל ההצגה מהמאכלים השונים שעל השולחן ✨

אז קדימה, בואו נכין יחד אורז ירוק טעים

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 40 דקות
  • זמן בישול: 02 דקות
  • סך הכל זמן: 50 דקות
  • כמות מנות: 5-4

אורז ירוק מתכון קל להכנה

מצרכים

  • 1 צרור כוסברה
  • 0.5 צרור פטרוזיליה
  • 1 יחידה בצל
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 יחידות שיני שום
  • 2 כוסות אורז בסמתי (אפשר כל סוג אורז אחר אבל זה המומלץ)
  • 0.5 יחידה לימון
  • 2 כפיות מלח

אופן ההכנה

  • 1)

    תחילה נשרה את האורז בקערה עם מים למשך חצי שעה.

  • 2)

    נקח בלנדר ונשים בו את הפטרוזיליה והכוסברה, שום, מיץ מחצי לימון, כפית מלח ו חצי כוס שמן זית – נערבב היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

  • 3)

    נקצוץ את הבצל.

  • 4)

    נקח סיר ונטגן את הבצל עם כפית מלח עד להזהבה.

  • 5)

    נסנן את האורז מהמים ונוסיף לסחר, נערבב למשך 3 דקות כדי שיקבל טעמים.

  • 6)

    נשפוך את המחית שטחנו בבלנדר ונערבב היטב.

  • 7)

    נוסיף מים בגובה שיהיה כחצי ס"מ מעל האורז, נערבב ונביא לרתיחה.

  • 8)

    לאחר הרתיחה ננמיך לאש קטנה ונבשל עד שלא יהיו נוזלים, נכבה את הגז ונכסה במכסה למשך 25 דקות.

למתכון הקודם למתכון הבא