אני מודה ומתוודה, אינני מעריצה גדולה של השקשוקה הרגילה שעושים מעגבניות, אך בכל הנודע לשקשוקה ירוקה שמכינים מתרד וגבינות – אני המעריצה מספר אחת! וכמו שאתם כבר יודעים, כשמדובר במתכונים לאוכל ביתי בקלות, הדבר שאני הכי אוהבת אלו מתכונים מהירים להכנה, שנראים מיליון דולר וגונבים את ההצגה לשאר המנות בשולחן. המתכון הזה מתאים לארוחת שבועות חגיגית או סתם כארוחת ערב מהירה באמצע השבוע, כל מה שתצטרכו לעשות הוא פשוט להוסיף ליד לחם טרי וחמים ואתם מסודרים!
בדיוק בגלל זה, היום אני חולקת איתכם את המתכון לשקשוקה ירוקה שלי, שהוא הכי טעים וקל להכנה שיש. אני ממש מבטיחה לכם שתוך 10 דקות אתם תסיימו להכי סיר מושלם וטעים, שכולם יחמיאו לכם עליו!
אם בחרת להשתמש בתרד טרי, זה הזמן לנקות אותו היטב ולהפריד את החלקים של הגבעולים שלו, אל תיבהלו מהכמות הגדולה, התרד מתכווץ מאוד בזמן הבישול. מומלץ לחתוך את התרד לחתיכות קטנות
3)
במחבת עמוקה נחמם שמן זית ונוסיף את השום הכתוב שלנו לחצי דקה בערך, תוך כדי ערבוב. אל תתנו לשום להחליף צבע כי הוא יוצא טעם מר.
4)
נוסיף את התרד שלנו, אם אתם משתמשים במדליוני תרד קפואים כמוני, פשוט תוסיפו אותם כשהם עוד קפואים, יש לטגן תוך כדי ערבוב כ-5 דקות
5)
כעת נוסיף את עלי הבזיליקום שלנו למחבת, אני ממליצה לכם לחתוך אותם לרצועות דקות אך יש כאלה שאוהבים להשאיר אותם בשלמותם.
6)
כעת, נוריד את להבת הגז לנמוכה ונוסיף את מיכל השמנת והתיבול – מלח ופלפל. שימו לב שצריך להמתין בשלב כעשר דקות ולעבוד על אש נמוכה כדי השמנת לא תיקרש ותשבר.
7)
לאחר 10 דקות, נחתוך את גבינת הפטה שלנו לקוביות ונוסיף למחבת, נערבב את השקשוקה שלנו היטב
8)
נוסיף את הביצים שלנו לרוטב בזהירות ונסגור את המחבת עם מכסה
9)
לאחר כ-5 כשהביצים שלנו יתבשלו (על אש נמוכה, אם אתם רוצים שהביצה תתקשה לגמרי – תמתינו 8 דקות) נוסיף מעט צ'ילי גרוס ונגיש חם.