אני מודה ומתוודה – אני לא מעריצה גדולה של השקשוקה הקלאסית שעשויה מעגבניות, אבל כשזה מגיע לשקשוקה ירוקה עם תרד וגבינות, אני לגמרי המעריצה מספר אחת! יש משהו בשקשוקה הירוקה הזו שפשוט כובש אותי – היא קלילה, טעימה, ומתאימה לכל סוג של ארוחה, בין אם זה ארוחת ערב מהירה באמצע השבוע או אפילו מנה חגיגית לארוחת שבועות.
הדבר שאני הכי אוהבת במתכון הזה הוא כמה שהוא מהיר להכנה. תוך 10 דקות עבודה יש לכם סיר מלא בטעמים עשירים ומרקם רך ונפלא. כל מה שצריך זה כמה מצרכים בסיסיים – תרד טרי, גבינות ותבלינים – ואתם כבר בדרך לשקשוקה המושלמת. פשוט הוסיפו לחם טרי בצד, ויש לכם ארוחה מושלמת שמוכנה תוך רגע.
למה להכין את המתכון שקשוקה בתרד שלי?
השקשוקה תרד הזו היא מנה מושלמת לכל מצב. היא לא רק קלה להכנה וטעימה בטירוף, אלא גם בריאה ומלאה ברכיבים מזינים. תרד ידוע כעשיר בברזל, סיבים וויטמינים, והגבינות מוסיפות עוד שכבת טעם ומרקם. זהו מתכון מושלם למי שרוצה לאכול בריא, אך גם מחפש מנה טעימה וקלילה שנראית כאילו הושקעה בה הרבה מחשבה. תוך 10 דקות בלבד אתם יכולים להגיש לשולחן מנה שתהפוך לכוכב הארוחה!
איך לאחסן את השאריות?
אם נשארו לכם שאריות משקשוקה התרד (למרות שקשה להאמין שזה יקרה), אפשר לשמור אותן בקופסה אטומה במקרר עד יומיים. כשאתם רוצים לחמם מחדש, פשוט הניחו את השקשוקה על מחבת קטנה וחממו על אש נמוכה עד שהכל מתחמם בצורה אחידה. אפשר גם לחמם במיקרוגל, אבל הקפידו לא לייבש את המנה.
אז קדימה, בואו נכין יחד סיר שקשוקה תרד טעים, מהיר ומושלם – המתכון המנצח שלכם לארוחת ערב טעימה ובריאה! 😊
אם בחרת להשתמש בתרד טרי, זה הזמן לנקות אותו היטב ולהפריד את החלקים של הגבעולים שלו, אל תיבהלו מהכמות הגדולה, התרד מתכווץ מאוד בזמן הבישול. מומלץ לחתוך את התרד לחתיכות קטנות
3)
במחבת עמוקה נחמם שמן זית ונוסיף את השום הכתוב שלנו לחצי דקה בערך, תוך כדי ערבוב. אל תתנו לשום להחליף צבע כי הוא יוצא טעם מר.
4)
נוסיף את התרד שלנו, אם אתם משתמשים במדליוני תרד קפואים כמוני, פשוט תוסיפו אותם כשהם עוד קפואים, יש לטגן תוך כדי ערבוב כ-5 דקות
5)
כעת נוסיף את עלי הבזיליקום שלנו למחבת, אני ממליצה לכם לחתוך אותם לרצועות דקות אך יש כאלה שאוהבים להשאיר אותם בשלמותם.
6)
כעת, נוריד את להבת הגז לנמוכה ונוסיף את מיכל השמנת והתיבול – מלח ופלפל. שימו לב שצריך להמתין בשלב כעשר דקות ולעבוד על אש נמוכה כדי השמנת לא תיקרש ותשבר.
7)
לאחר 10 דקות, נחתוך את גבינת הפטה שלנו לקוביות ונוסיף למחבת, נערבב את השקשוקה שלנו היטב
8)
נוסיף את הביצים שלנו לרוטב בזהירות ונסגור את המחבת עם מכסה
9)
לאחר כ-5 כשהביצים שלנו יתבשלו (על אש נמוכה, אם אתם רוצים שהביצה תתקשה לגמרי – תמתינו 8 דקות) נוסיף מעט צ'ילי גרוס ונגיש חם.
איך לשדרג את המתכון?
אם אתם רוצים לקחת את השקשוקה תרד שלכם לשלב הבא, יש כמה דרכים לשדרג את המתכון. אפשר להוסיף גבינות שונות כמו גבינת פטה או גבינת עיזים, שייתנו טוויסט קרמי ומלוח למנה. אם אתם חובבי חריף, אפשר להוסיף מעט פלפל חריף קצוץ או פתיתי צ'ילי מעל הביצים כדי להעניק לשקשוקה קצת ביס. עוד רעיון נהדר הוא להוסיף ביצים קשות חתוכות או תוספת ירקות כמו קישואים או פטריות, שיכניסו עוד עומק וטעמים לשקשוקה.