שבלולי פיצה מבצק עלים

אוכל ביתי בקלות
שבלולי פיצה מתכון

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 25 דקות

כמות מנות:

יש לי וידוי; הבורקס היחיד (בדגש על יחיד) שאני אוהבת הוא בורקס פיצה ובדיוק בגלל זה, אני מתחייבת לכך שהמתכון שלי לבורקס פיצה מבצק פילו פריך הוא המתכון הטעים ביותר שתמצאו ברשת. וכרגיל, מדובר גם היום במתכון סופר קל להכנה, שבסופו תקבלו שבלולי פיצה טעימים עם רוטב עשיר בטעמים וגבינות איכותיות.

את שבלולי הפיצה שלי אני מכינה מבצק פילו שאני קונה קפוא בסופר, הוא טעים ומזרז את תהליך ההכנה בעשרות מונים, כך שבעיני ממש אין סיבה להשקיע בהכנת הבצק מאפס.

יש שני שיטות לגלגול הבצק, הראשונה כמו שאני מסבירה במתכון ונראת בתמונה הזו:

בורקס פיצה מבצק עלים
גילגול הבצק בצורה מהירה ופשוטה

והשנייה (בתמונה למעלה) היא על ידי חיתוך הבצק עלים לחתיכות של 10*15 ס"מ וגילגול הבצק לגליל ואז לשבלול.

אז קדימה, בואו נכין ביחד שבלולי פיצה מהירים להכנה וטעימים למות!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות
  • סך הכל זמן: 40 דקות

מצרכים

  • חבילת בצק עלים קפוא
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • קופסת שימורים זיתים או כל תוספת אחרת שאוהבים
  • 400 גרם גבינת מוצרלה, אפשר להמיר חלק מהכמות לגבינת קשקבל או גאודה

אופן ההכנה

  • 1)

    ראשית, נפשיר את הבצק הקפוא שלנו לפי הוראות היצרן.

  • 2)

    נחמם תנור על 180 מעלות, למעלה ולמטה

  • 3)

    רוטב העגבניות: נניח בקערה 5 כפות רסק עגבניות, יחד עם כפית מלח, כפית סופר, חצי כפית פלפל, כפית אבקת שום או שום כתוש ורבע כפית אורגנו. נערבב ונוסיף 8 כפות מים רותחים  – נערבב שנית, אם הרוטב לא דליל מספיק ניתן להוסיף עוד 2-3 כפות.

  • 4)

    נפרוס את הזיתים לפרוסות (או כל תוספת אחרת שאתם רוצים), את הגבינות נגדר באמצעות פומפייה, אם אתם משתמשים בכמה סוגי גבינות אני ממליצה לכם לערבב אותם היטב כדי שיצא לכם טעם אחיד.

  • 5)

    נפתח את הבצק על השיש, אם הוא עבה מדיי (זה תלוי ביצרן של הבצק) אפשר לרדד אותו מעט.

  • 6)

    את רוטב העגבניות שיצרנו ונפזר באופן שווה את הגבינות והתוספות שלנו.

  • 7)

    באמצעות סכין פיצה, נחתוך את הבצק שלנו לרצועות בעובי של כ- 5 סנטימטרים

  • 8)

    נגלגל כל רצועה ונניח בתבנית אפיה לתנור

  • 9)

    אני אוהבת להבריש מעל הבורקסים קצת ביצה טרופה אך זה לא חייב, ניתן לפזר שומשום

  • 10)

    נכניס לתנור ל-25 דקות (180 מעלות) או עד להזהבה ונגיש חם

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא