מתכון לרולדת וניל הכי טעימה שיש

אוכל ביתי בקלות
מתכון לרולדת וניל

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול: 15 דקות

כמות מנות:

אחת העוגות הכי נוסטלגיות בעייני, היא עוגת רולדת וניל, כזו שבחורף מוסיפים כמה תותים טריים לקצפת שלה ואוכלים בהנאה כשבחוץ ברקים ורעמים. למרות יחסי הציבור הנוראיים של העוגה היא דווקא קלה להכנה, פשוט צריך להיות עדינים בפתיחה ובגלגול הבצק, אבל אני מבטיחה לכם שהשד לא כזה נורא כמו שאתם חושבים.

אפשרויות שדרוג לרולדת וניל

כמו שכבר רשמתי, אפשר לשדרג את העוגה הזו בקלות על ידי הוספת תותים טריים חתוכים דק מעל הקצפת לפני שמגלגלים את הרולדה או פשוט לערבב את התותים בקצפת, זה נכון גם לשאר הפירות, לפי העונה, כמו פירות יער, פטל, מנגו וכו.

אם אתם רוצים גרסה יותר מתוקה של העוגה, אתם יכולים להמיס מעט שוקולד עם שמנת מתוקה ולזגג מעל הרולדה.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • סך הכל זמן: 35 דקות

מצרכים

  • 2 כפות שמן
  • 4 ביצים
  • 0.5 כוס סוכר לבן
  • כפית תמצית וניל
  • 80 גרם קמח לבן
  • 0.5 כוס חלב
  • קופסא אינסטנט פודינג וניל, 80 גרם
  • 2 חבילות שמנת מתוקה להקצפה

אופן ההכנה

  • 1)

    נפריד את הביצים לחלמונים וחלבונים וקציף מעט את החלבונים בקערה, נוסיף את הסוכר בהדרגה.

  • 2)

    בקערה נפרדת נטרוף את החלמונים יחד עם תמצית הוניל והשמן ונשפוך את הבלילה לקערה עם החלבונים והסוכר בתנועות קיפול.

  • 3)

    נוסיף לקערה את הקמח בתנועות קיפול.

  • 4)

    נחמם את התנור ל- 180 מעלות.

  • 5)

    נקח תבנית אפייה עם נייר אפיה ונשפוך אליה את הבלילה שלנו בצורה אחידה.

  • 6)

    נאפה למשך 15 דקות עד להזהבה, נוציא מהתנור ובזהירות נלגל את העוגה וניצור רולדה, נניח לשעתיים קירור על השיש.

  • 7)

    נכין את הקרם: נקציף שמנת מתוקה יחד עם חלב ואינסטנט פודינג.

  • 8)

    כשהקרם מוכן נפתח בעדינות את הרולדה המגולגלת, הנמרח קרם בנדיבות ונגלגל שוב.

  • 9)

    נכניס את הרולדה למקרר לשעה ונגיש.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא