הריח המתמלא בבית כאשר אופים חלות הוא הריח הטהור והמנקה ביותר, אני כבר המון שנים מכינה את החלות שלי בבית וגם כשאנחנו נוסעים להתארח לשבת אצל משפחה או חברים אני מביאה איתי חלות מהבית, טקס הפרשת החלה חשוב לי מאוד ואני מקפידה לעשות אותו מדיי שבוע, הוא משרה בי שקט ותקווה לימים טובים ולפעמים זה כל מה שצריך 🤍
אני מזמינה אתכם להכין גם את המתכון לחלות שלי, שמתאים להפרשת חלה כי הוא עשוי מ-2 קילו קמח, החלות תמיד יוצאות טעימות וההרגשה שיש בלב אחרי ההכנה שלהן היא הרגשה שאין לתאר.
בקערת המיקסר, נשים את הקמח המנופה, הסוכר, השמרים היבשים, המים והשמן ונערבב באמצעות וו לישה במשך 10 דקות.
2)
נוסיף את המלח ונמשיך ללוש עוד 2 דקות.
3)
נמרח את הבצק במעט מאוד שמן, נכסה עם מגבת או ניילון נצמד ונניח להתפחה של 40 דקות.
השמן ישמור על הבצק שלנו מהתפתחות של קרום על השכבה העליונה שלו, כמו כן, השמן יעזור לנו לקלוע את החלות שלנו בקלות בשלב מאוחר יותר, לכן חשוב מאוד לשים אבל אין צורך להגזים בכמות.
4)
נוריד את הכיסוי ונלוש את הבצק למשך דקה.
5)
נכסה שוב ונניח להתפחה שנייה של שעה וחצי או עד שהבצק יכפיל את נפחו. (חורף עלול לקחת יותר זמן)
6)
נוריד את הכיסוי ונחלק את הבצק ל- 6 חתיכות, ונקלע 2 חלות. (ניתן לחלק לשמונה חתיכות ולקלוע כל חלה מארבעה רצועות כדי להגיע לצורת החלות בסופרים)
7)
נכסה ונתפיח שוב ל35 דקות לפחות – עד שהחלות יכפילו את נפחן.
8)
בינתיים, נדליק את התנור ל- 180 מעלות.
9)
כשהחלות תפחו, נערבב בקערה קטנה את הביצה ונמרח אותה על החלות, נפזר שומשום בנדיבות.
10)
נניח את החלות בתבנית אפיה עם נייר אפיה ונאפה את החלות כ-40 דקות עד להשחמה אחידה ויפה.